logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Burgemeester leest voor' Foto: G. van der Hoek
12okt

Burgemeester leest voor

In het kader van de kinderboekenweek werd er op cbs De Bouwsteen in 's-Gravendeel in alle klassen voorgelezen.

Het thema 'Worden wat je wil' werd in groep 1/2a met een speciaal beroep uitgewerkt: dat van juwelier. De kinderen maakten samen een prachtige ambtsketen voor burgemeester Hemmen (van gemeente Hoeksche Waard), die op bezoek kwam.

De kinderen waren allemaal verkleed met kleren van beroepen zoals ze later zouden willen worden en vertelden hierover. Ze hadden ook vragen voor de burgemeester. Bijvoorbeeld waarom hij eigenlijk een ambtsketen draagt en wat er allemaal opstaat.

De burgemeester vertelde er veel over en kreeg de zelfgemaakte ambtsketen door de kinderen omgehangen. Ook las hij voor uit een heel toepasselijk boek van Michel Linthorst: 'Over een hondje dat tegen de broek van de burgemeester plaste', een schitterend boek met tekeningen van Angela Damen. De kinderen luisterden ademloos en genoten ondertussen van een lekker stuk ontbijtkoek dat de Ouderraad had uitgedeeld.

Later liet de burgemeester nog weten dat hij het een toepasselijk en leuk boek vond, dat de kinderen stil hadden gezeten, goede vragen hadden gesteld en lekker hadden gelachen.Deel dit bericht met je vrienden!