logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Blijk van waardering voor mantelzorgers'
08sep

Blijk van waardering voor mantelzorgers

Mantelzorgers zorgen voor iemand die ondersteuning nodig heeft en met wie zij een persoonlijke band hebben. Dit is vaak een familielid, een ouder, een kind of een goede bekende, die extra zorg nodig heeft door een ziekte of beperking. In dit jaar, waarin veel dingen niet meer konden of mochten door corona, ging voor mantelzorgers één ding wel gewoon door: de zorg en ondersteuning voor hun dierbare. 

Gemeente Hoeksche Waard wil haar waardering laten blijken aan de mantelzorgers die zorgen voor een inwoner van de Hoeksche Waard. Ze schenkt hen daarom een Blijk van Waardering, een Cadeaubon Hoeksche Waard ter waarde van € 75,-. 

Wie ontvangt deze Blijk van Waardering?

Mantelzorgers die minimaal drie maanden lang, minstens acht uur per week, voor iemand zorgen kunnen de Blijk van Waardering aanvragen. Mantelzorgers die zorgen voor iemand in de Hoeksche Waard, maar zelf niet in de gemeente wonen, komen ook in aanmerking voor de waardering.

Mantelzorgers kunnen voor maximaal één Blijk van Waardering per jaar in aanmerking komen, al zorgen zij voor meer dan één persoon. Per huishouden wordt er één Blijk van Waardering uitgereikt, ook als er meerdere mantelzorgers op hetzelfde adres wonen.

Mantelzorgers zelf kunnen de waardering aanvragen door het aanvraagformulier in te vullen en te retourneren aan MEE Mantelzorg, de organisatie voor mantelzorgondersteuning in de Hoeksche Waard.

De gemeente vraagt inwoners om mantelzorgers die zij kennen te attenderen op de Blijk van Waardering. Dit geldt ook voor professioneel zorgverleners die contact hebben met partners, ouders of overige familie en bekenden van zorgvragers.

Aanvragen van de Blijk van Waardering

Mantelzorgers kunnen het aanvraagformulier digitaal invullen of downloaden op de site van MEE Mantelzorg, www.meemantelzorg.nl of van de gemeente, www.gemeentehw.nl.

Ook kan het aanvraagformulier opgevraagd worden via het Servicebureau van MEE Plus Zuid-Hollandse Eilanden, servicebureau@meeplus.nl of (0181) 33 35 07.

Contact bij vragen en informatie

Voor vragen of meer informatie over de Blijk van Waardering kunt u op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 contact opnemen met MEE Plus Zuid-Hollandse Eilanden, servicebureau@meeplus.nl of (0181) 33 35 07.Deel dit bericht met je vrienden!