logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Festiwaard: activiteiten voor jongeren'
30apr 2021

Festiwaard: activiteiten voor jongeren

In samenwerking met lokale ondernemers organiseert gemeente Hoeksche Waard verschillende activiteiten voor jongeren tijdens de meivakantie (1 tot 9 mei 2021). Onder de naam ‘Festiwaard’ wordt een divers programma aangeboden om jongeren van 12 tot 23 jaar iets leuks aan te bieden in deze tijd vol beperkingen.

Het programma bekijken en aanmelden voor de activiteiten kan vanaf nu via www.festiwaard.nl

Programma

Een pubquiz georganiseerd door The Harbour Pub uit Oud-Beijerland, een kookworkshop door Kookstudio Hoeksche Waard, een cursus (soap)acteren door Rho Toneel of een workshop fotografie en bewerking met bekende YouTuber Lise van Wijk uit Puttershoek… zomaar een greep uit de activiteiten die tijdens de meivakantie worden aangeboden.

Ook leren Joost & Lola uit Oud-Beijerland je hoe je een podcast kunt maken, krijg je stylingtips van stylistes van Voorwinden, kun je erachter komen hoe Hoeksche Chips wordt gemaakt of leer je rappen en beats maken van rapper Kitzr uit Puttershoek.

Uiteraard wordt rekening gehouden met de geldende maatregelen, waardoor de meeste activiteiten online plaatsvinden. In de buitenlucht zijn bootcamps en skateboard- en stuntstepclinics te volgen.

Lokale ondernemers

Wethouder Paul Boogaard is blij dat het programma in samenwerking met lokale ondernemers tot stand is gekomen: “Veel van de betrokken ondernemers hebben zelf ook last van de coronacrisis. Het is mooi dat ze vanwege het organiseren van Festiwaard voor ons aan de slag kunnen. Alle beetjes helpen. Succesvolle activiteiten kunnen we de komende weken herhalen.”

Meivakantie

De activiteiten vinden plaats tijdens de meivakantie omdat jongeren deze week geen lessen volgen, daardoor meer vrije tijd hebben en er nog steeds strenge maatregelen gelden. Mogelijkheden om deze vrije tijd met een leuk uitje in te vullen zijn dus beperkt.

Aan het begin van dit jaar gingen wethouders Paul Boogaard en Joanne Blaak – van de Lagemaat in gesprek met jongeren over het organiseren van activiteiten tijdens de coronacrisis. Ook via (social) media is gevraagd naar ideeën. De meeste jongeren geven aan fysiek samen te willen komen en dat is door de geldende maatregelen nog steeds lastig. Een aantal aangedragen ideeën voor activiteiten die wel ‘coronaproof’ zijn, komt terug in het programma voor ‘Festiwaard’.



Deel dit bericht met je vrienden!