logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Oud-s-Gravendeler Rolie Barth schrijft: 'De kosmos en het leven - een Meesterwerk'' Omslag van het boek: 'De Kosmos en het leven - een Meesterwerk
27apr

Oud-s-Gravendeler Rolie Barth schrijft: 'De kosmos en het leven - een Meesterwerk'

's-GRAVENDEEL - 27 april 2021

Eindelijk, na ruim elf jaar studeren en schrijven is het zo ver: het boek dat Rolie Barth aan het schrijven was is klaar en zal half mei verschijnen. Het wordt uitgegeven bij Buijten & Schipperheijn Motief.
De titel is: De kosmos en het leven – een Meesterwerk. Op zoek naar een natuurlijke verbinding tussen geloof en natuurwetenschap. 

Het is een prachtig boek geworden met veel illustraties, alles full colour. In drie delen schrijft Rolie over de kosmos, het leven en de mens. Daarbij zoekt Rolie de verbinding tussen wetenschappelijke natuurkennis en theologische inzichten. Dit is een diepgravend boek geworden dat moeilijke vragen niet uit de weg gaat.

De kosmos en het leven - een Meesterwerk
Zouden geloof in God de Schepper en wetenschappelijke kennis op een natuurlijke manier met elkaar te verbinden zijn? In dit boek laat Rolie Barth zien dat denken vanuit een bouwmetafoor een brug kan slaan tussen geloof en wetenschap.

Rolie is in 1951 geboren in 's-Gravendeel. Hij is de zoon van de schilder C.J. Barth die in de Nest heeft gewoond. Rolie heeft op de Christelijke Nationale School in de Langestraat gezeten en is daarna in Dordrecht naar school gegaan en heeft de HTS aan de Oranjelaan afgerond.

Sinds 2004 is Rolie predikant in de Nederlands Gereformeerde Kerken na een carrière van ruim dertig jaar binnen het kernfusieonderzoek bij de stichting Fundamenteel Onderzoek der Materie. Zijn specialisatie was het meten van de temperaturen van een zeer hete gassen, plasma’s genoemd, met behulp van optische meetmethodes. In 1989 is hij als hts’er hierop gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht.

Graag nodigt Rolie ons uit om zijn website te bezoeken. Daar kun je meer over de inhoud van zijn Meesterwerk lezen en het boek via een link naar de uitgever bestellen. Verder is er de mogelijkheid om dit project te steunen met een donatie. Het is een dik boek geworden (544 pagina’s), met veel illustraties, gedrukt in full colour en zou al gauw € 45 of meer moeten kosten.
Om de prijs op € 35 te houden kan Rolie onze hulp goed gebruiken. Voor € 35 krijg je als eerste het boek zonder verzendkosten thuisgestuurd. Daarnaast hopen we dat je extra steun wilt geven om er samen voor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen dit boek kunnen kopen.

Ben je benieuwd naar het boek van Rolie en wil je meedoen? Ga naar:
https://dekosmoseenmeesterwerk.nl

Met uw telefoon kunt u via deze QR-code direct de site bekijken.Deel dit bericht met je vrienden!