logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Actie CCHW zaaidag groot succes'
23apr 2021

Actie CCHW zaaidag groot succes

De actie van de Coöperatie Collectief Hoeksche Waard (CCHW) om ter gelegenheid van de Nationale Zaaidag voor bijen en vlinders bloemenzaad van de akkerranden aan burgers ter beschikking te stellen, is een groot succes geworden. De belangstelling daarvoor is overweldigend. Het gevolg is echter ook dat CCHW door het zaaizaad heen is. Hierdoor moet de actie worden beëindigd en kunnen geen zakjes met zaaizaad meer worden aangevraagd.

De akkerranden die boeren in de Hoeksche Waard inzaaien voor het bevorderen van de  biodiversiteit en waterkwaliteit zijn niet alleen goed voor bijen, vlinders en vogels, maar krijgen ook veel waardering van de inwoners in de Hoeksche Waard. Dat blijkt ook uit de belangstelling voor het krijgen van een zakje zaaizaad van akkerrandenzaad. Evenementen waarbij in andere jaren het zaaizaad kon worden gekocht zijn dit jaar niet mogelijk en mensen hebben het door de coronabeperkingen soms ook niet gemakkelijk. CCHW heeft daarom besloten dit jaar de zakjes zaaizaad gratis beschikbaar te stellen.

Geen zaaizaad meer

Veel mensen hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een zakje van dit bloemenzaad aan te vragen. Prima voor de bijen en vlinders, maar dit grote succes heeft er ook toe geleid dat het zaaizaad sneller dan we hadden verwacht op is. Er kunnen daarom geen zakjes zaaizaad meer worden aangevraagd.

CCHW vindt het jammer dat we mensen misschien moeten teleurstellen door geen mini-akkerrandje in de eigen tuin te kunnen aanleggen. We hopen dat ze toch kunnen genieten van de akkerranden op de agrarische percelen.

CCHW

CCHW is verantwoordelijk voor de uitvoering van het agrarisch natuurbeheer en behartigt hiervoor de taken voor het weidevogel-  en het akkerrandenbeheer in de Hoeksche Waard. CCHW is daarmee het aanspreekpunt voor de agrarische natuurontwikkeling in de Hoeksche Waard voor zowel Rijk, provincie, gemeente en EU en voor de (deelnemende) agrariërs.



Deel dit bericht met je vrienden!