logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Stimuleringslening voor zakelijke energiebesparende maatregelen'
22apr 2021

Stimuleringslening voor zakelijke energiebesparende maatregelen

Tegenwoordig zijn er meerdere manieren om energie te besparen. Maar soms kosten deze maatregelen ook veel geld. Als u een bedrijf, vereniging, stichting of VVE heeft, kunt u hiervoor hulp vragen bij de gemeente. Met de Stimuleringslening Duurzaamheid (zakelijk) leent u tegen een lage rente geld voor energiebesparende maatregelen. U spreidt de kosten én u helpt mee aan een duurzame toekomst van de Hoeksche Waard. Zo helpen we elkaar.

Stimuleringsregeling

Als u de lening wilt aanvragen, dan gelden er een aantal voorwaarden. U bent als ondernemer, vereniging, stichting of VVE gevestigd in de Hoeksche Waard. De minimale looptijd is 10 jaar en maximaal 15 jaar en u kunt minimaal € 10.000,- en maximaal € 100.000,- euro lenen.

Met de lening kunt u tegen een zeer lage rente aanpassingen in, aan, op of nabij uw pand of terrein aanbrengen, zoals zonnepanelen, dak-, gevel- en vloerisolatie, ledverlichting, warmtepomp of een zonneboiler. In de verordening Stimuleringsregeling Duurzaamheid gemeente Hoeksche Waard vindt u precies welke duurzaamheidsmaatregelen onder de regeling vallen. Op de website van SVn, de partij waarmee de gemeente samenwerkt als het gaat om financieringsoplossingen, vindt u de actuele rente.

Het laatste zetje

Wethouder Huibert Steen: “De Stimuleringsregeling is een mooie stap voorwaarts in onze ambities voor de komende jaren. Ik ben blij dat we op deze manier iets kunnen betekenen voor bedrijven, verenigingen, stichtingen of VVE’s die graag hun steentje bij willen dragen aan een duurzame Hoeksche Waard. Misschien is dit wel het laatste zetje dat nodig is om de bekostiging voor dit soort maatregelen voor bijvoorbeeld een club rond te maken.”

Voor FC Binnenmaas bleek dit het geval. Met de Stimuleringslening wordt het clubhuis binnenkort voorzien van zonnepanelen. Eerder hebben zij de sportvelden al voorzien van ledverlichting. “Het scheelt bakken met energie en het geeft ook veel betere verlichting”, vertelt bestuurslid Perry Elenbaas van FC Binnenmaas. “Duurzaamheid vind ik belangrijk voor de toekomst van onze vereniging. We willen dat kinderen over 50 jaar hier ook nog lekker kunnen sporten. Als we nu verduurzamen, besparen we op de kosten die we als vereniging hebben. Zo investeren we in een duurzame toekomst voor de club.”

Stimuleringslening aanvragen

Ook een Stimuleringlening aanvragen? Op www.gemeentehw.nl/stimuleringslening leest u hoe u dit kunt doen.



Deel dit bericht met je vrienden!