logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Rechtbank verwerpt bezwaren windturbine Krabbegors'
18feb 2021

Rechtbank verwerpt bezwaren windturbine Krabbegors

Initiatiefnemer ECD, een samenwerking tussen HVC en gemeente Dordrecht, is begonnen met de voorbereidingen voor de bouw van de windturbine op industriegebied Krabbegors.

Partner coöperatie Drechtse Energie is daar blij mee. ,,De vergunning en de subsidie zijn verleend en aan alle wettelijke voorwaarden is voldaan,’’ aldus Drechtse Energie voorzitter Willy Verbakel.

Eind vorig jaar verwierp de rechtbank in Den Haag alle bezwaren die waren ingediend door het naastgelegen bedrijf Jansen Recycling Group BV en stichting Lindtwind uit Zwijndrecht. Die bezwaren gingen vooral over mogelijke geluidsoverlast, slagschaduw en gevaar voor de omgeving. Daarop ging stichting Lindtwind in beroep bij de Raad van State.

Verbakel: ,,Bij de Raad van State zullen ze eveneens geen gehoor vinden, omdat er geen nieuwe feiten zijn ingebracht en daarom lijkt ook deze actie er louter op gericht om de bouw te vertragen. Er is lang genoeg gewacht en wij moeten door, klimaatverandering gaat snel en we hebben een opgave om de energietransitie te realiseren.’’

Binnenkort wordt er op de bouwplaats op Krabbegors gesondeerd om de heiwerkzaamheden voor te bereiden.

Mede-eigenaren

Bewoners uit de Drechtsteden en ’s-Gravendeel kunnen mede-eigenaar van de turbine worden als ze lid zijn van bewonerscoöperatie Drechtse Energie. Via de site kunnen belangstellenden zich aanmelden.



Deel dit bericht met je vrienden!