logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Ontwerp een object voor 3D-printer'
11feb

Ontwerp een object voor 3D-printer

Bibliotheek Hoeksche Waard is een van de vier pilot bibliotheken waar een makersplaats wordt ingericht en geëxperimenteerd met verschillende vormen van programmering, uitrusting en inbedding in de lokale gemeenschap. Dit project wordt in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek, TU Delft, Hogeschool Rotterdam, FERS en 3 andere openbare bibliotheken uitgevoerd.

Een Makersplaats is een publiek toegankelijke creative doe-het-zelf ruimte waar mensen kunnen samenkomen om te creëren, uit te vinden en te leren door te maken. Een soort living lab dus. In de context van een Leven Lang Ontwikkelen zijn bibliotheken de aangewezen plek om levenslange nieuwsgierigheid te voeden en digitale geletterdheid te stimuleren.

De Bibliotheek Hoeksche Waard staat voor een inclusieve samenleving, iedereen doet mee. Daarom wordt het Hoeksch MaakLokaal van de Bibliotheek hét living lab voor alle inwoners van de Hoeksche Waard. Om alvast in de stemming te komen, doet de Bibliotheek een oproep aan alle makers: “Maak/ontwerp een object dat door een 3D printer kan worden uitgeprint”.

Het winnende ontwerp zal worden uitgeprint. Er zijn 3 categoriën:
Leeftijd: tot 12 jaar
Leeftijd: 13-21 jaar
Leeftijd: 21+

Het ontwerp kan als .stl bestand worden gestuurd naar activiteiten@debhw.nl.

Van iedere categorie wordt het leukste ontwerp geprint. Let op dat het object niet te groot wordt en dat het formaat een .stl bestand is. Uiterste inzenddatum is 20 maart 2021.

Tip: voor beginners is Tinkercad een leuk kennismakingsprogramma om in 3D te leren tekenen. Er staan online tutorials om mensen op weg te helpen op www.tinkercad.com.Deel dit bericht met je vrienden!