logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Woningbouwontwikkeling in Strijen'
04feb 2021

Woningbouwontwikkeling in Strijen

Op donderdagmiddag 4 februari 2021 organiseerde gemeente Hoeksche Waard een digitale informatiebijeenkomst over wonen in Strijen voor projectontwikkelaars, architecten, bouwbedrijven en ander professioneel betrokkenen.

Tijdens de bijeenkomst werden ambities en wensen voor nieuwbouw in Strijen uitgesproken. Alle partijen dragen met veel enthousiasme hun steentje bij aan de ontwikkeling en bouw van ruim 240 woningen. Hiermee krijgt de leefbaarheid van het dorp de komende jaren een flinke impuls.

Focus op Strijen

De aandacht voor Strijen is onderdeel van de gemeentelijke aanpak om één voor één alle dorpen langs te gaan en met professionele bouwers te kijken wat zij kunnen betekenen in de woningbouwopgave.

Wethouder Piet van Leenen: “In Strijen is de afgelopen jaren betrekkelijk weinig gebouwd. Mensen zien hun vrienden en familie wegtrekken uit het dorp omdat er te weinig woningen zijn. Dat staat natuurlijk haaks op de leefbaarheid die we graag voor het dorp willen behouden. Strijen heeft met spoed behoefte aan woningen, van goede kwaliteit en voor alle doelgroepen.”

Sinds 2019 is op de achtergrond al veel voorbereidend werk gedaan. Met projecten waaronder Oud-Bonaventurasedijk, Tramhuis, Land van Essche III, Spui, Sportlaan en Dam II staan er verschillende woningbouwprojecten in de steigers die goed zijn voor ruim 240 woningen.

“Ook in andere dorpen wordt er achter de schermen hard gewerkt aan nieuwe woningen,” voegt Van Leenen toe. “Net als in Strijen worden die projecten binnenkort zichtbaar.”

Nu versnellen

Tijdens de digitale bijeenkomst werd ingegaan op de rol van de verschillende betrokken partijen in de bouwopgave. Door nu kennis met elkaar te maken en plannen op elkaar af te stemmen, wordt gezorgd voor een goede en efficiënte samenwerking. De neuzen staan dezelfde kant op en alle partijen zijn op de hoogte van wat iedereen kan betekenen en bijdragen.

In Strijen is er behoefte aan verschillende soorten woningen in uiteenlopende prijssegmenten. In de projecten zijn daarom diverse soorten woningen opgenomen: van sociale huurwoningen tot aan vrije kavels waarop een droomhuis gebouwd kan worden. Tijdens de digitale bijeenkomst werden ook andere belangrijke onderwerpen besproken, zoals duurzaamheid en langer zelfstandig thuis wonen.

Bouwen aan leefbaarheid

De ontwikkeling van nieuwe woningen in Strijen biedt kansen om in het dorp door te stromen naar een grotere of kleinere woning. Tegelijkertijd worden ook nieuwe inwoners en jonge huishoudens aangetrokken. “Maar deze ontwikkeling gaat verder dan dat,” aldus Van Leenen.

“Ook het verenigingsleven en de winkeliers van het gezellige centrum van Strijen gaan door de nieuwbouw een  betere toekomst tegemoet. Daarmee wordt de leefbaarheid in stand gehouden en dat is goed nieuws voor alle inwoners van Strijen!”

Meer weten?

De gemeente heeft voor geïnteresseerden een webpagina ‘Wonen in Strijen’ ingericht. Bezoekers vinden er informatie over het proces en de laatste informatie over de 6 woningbouwprojecten zelf.

Op www.gemeentehw.nl/woneninstrijen zijn verder ook filmpjes en een samenvatting van de digitale bijeenkomst te zien.



Deel dit bericht met je vrienden!