logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'FC Binnenmaas steunt Voedselbank' Fotograaf: Michiel Manten
27okt

FC Binnenmaas steunt Voedselbank

Voedselbank Nederland ziet al enige weken het aanbod van voedsel teruglopen. Daardoor hebben steeds meer voedselbanken tekorten en krijgen klanten minder uitgebreide pakketten, terwijl het aantal mensen dat gebruikmaakt van de voedselbank juist toeneemt.

FC Binnenmaas heeft daarom besloten deze voetballoze periode een inzamelingsactie te houden voor Voedselbank Hoeksche Waard.

Wethouder Paul Boogaard bezocht zaterdag het sportpark in Maasdam en stak ook zelf de handen uit de mouwen om te helpen bij de inzameling. Hij is onder de indruk van de spontane actie:

“Juist in deze tijd is het belangrijk om naar elkaar om te zien. Een sportvereniging is niet alleen de plek waar je je favoriete sport kunt beoefenen, het is vaak ook dé sociale pleisterplaats in de dorpen. Nu verenigingen die rol even niet kunnen vervullen, is het extra mooi te zien hoe de maatschappelijke betrokkenheid toch wordt ingevuld.”

Als fervent voetballer en sportliefhebber zou Boogaard het liefst zelf op het veld staan in plaats van gedwongen stil te zitten: “Maar er zijn ergere dingen. Een goede gezondheid is ons kostbaarste bezit en om die te behouden zijn soms strenge maatregelen nodig.”

Om de jeugd onder 13 jaar te laten bewegen, organiseert FC Binnenmaas een onderlinge trainingscompetitie. Patrick van Gils, hoofd jeugdopleiding bij de geel-groenen is blij dat de jongeren op deze manier toch bij de vereniging betrokken blijven:

“Voor deze groep is bewegen heel erg belangrijk. Als ik dan zie dat uit de voetbaltassen niet alleen een bidon komt, maar ook etenswaren voor de voedselbank ben ik echt trots op de maatschappelijke rol van onze vereniging”.

Niet-leden en bedrijven zijn ook welkom om voedingsmiddelen die lang houdbaar zijn bij FC Binnenmaas te brengen. Dit kan tot 12 november 2020, daarna worden de ingezamelde spullen overhandigd aan Voedselbank Hoeksche Waard in Oud-Beijerland.

Foto: Wethouder Paul Boogaard tussen Patrick van Gils (FC Binnenmaas) en jeugdlid Thijs van Gammeren met zijn moeder Karin
Deel dit bericht met je vrienden!