logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Eindelijk installatie burgemeester Van Hemmen'
11sep 2020

Eindelijk installatie burgemeester Van Hemmen

Nadat de geplande installatie van burgemeester Bram van Hemmen op 31 maart 2020 niet door kon gaan door de uitbraak van het coronavirus, is het donderdag 17 september om 19.00 uur eindelijk zover.

Tijdens een buitengewone raadsvergadering beëdigt commissaris van de Koning Jaap Smit, ten overstaan van de raad, de eerste kroonbenoemde burgemeester van de Hoeksche Waard. De installatie vindt plaats in een grote open tent op het terrein van Alcazar Events in Puttershoek, met inachtneming van de coronaregels.

Bijeenkomst en receptie voor genodigden

Hoewel burgemeester Van Hemmen het graag anders had gezien, zijn de bijeenkomst en receptie na afloop vanwege corona alleen voor genodigden. Aanwezig zijn onder anderen naaste familieleden van de burgemeester, raads- en collegeleden, burgemeesters van de omliggende gemeenten en  oudburgemeesters

van de voormalige Hoeksche Waardse gemeenten. Naast de officiële handelingen zijn er onder andere toespraken door de burgemeester van Rotterdam en regioburgemeester van de regionale politie-eenheid Rotterdam Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Dordrecht en voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid Wouter Kolff en door Jan van Belzen, burgemeester van Barendrecht en voorzitter van de burgemeesterskring Zuidelijk Zuid-Holland.

De buitengewone raadsvergadering en installatie zijn live online te volgen Geïnteresseerden kunnen de buitengewone raadsvergadering live volgen via www.gemeentehw.nl / Gemeenteraad / Rechtstreekse uitzendingen & Geluidsverslagen of via https://hoekschewaard.raadsinformatie.nl/live (let op: geen www ervoor). De stukken voor deze installatieraad vindt u op www.gemeentehw.nl / Gemeenteraad / Agenda’s en vergaderstukken / 17 september.



Deel dit bericht met je vrienden!