logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Actief College decor voor aftrap Open Monumentendag'
11sep

Actief College decor voor aftrap Open Monumentendag

Komend weekend, 12 en 13 september 2020, is het landelijke Open Monumentendag. Ondanks de coronacrisis openen meer dan 10 Hoeksche Waardse monumenten zaterdag hun deuren.

Harry van Waveren, wethouder Monumenten & Erfgoed, trapt de dag - geheel passend bij het thema ‘Leermonument’ - af in het schoolgebouw van het Actief College aan de Koninginneweg in Oud-Beijerland.

‘s Ochtends geeft wethouder Harry van Waveren in het Actief College het startsein voor Open Monumentendag 2020. Hij doet dit vanwege corona tijdens een besloten bijeenkomst voor een aantal genodigden. Tijdens de bijeenkomst krijgt de wethouder van Pieter Jan in ’t Veld van de Historische Vereniging Oud-Beijerland een usb overhandigd. Hierop staan foto’s en informatie van 25 monumenten in Oud-Beijerland. Na het officiële gedeelte krijgen de genodigden een rondleiding door het gebouw.

Volgend jaar is het voor het laatst dat er leerlingen door de gangen van dit mooie voorbeeld van wederopbouwarchitectuur lopen. Het Actief College verhuist daarna naar een nieuwe locatie in Poortwijk. Gemeente Hoeksche Waard wil het markante schoolgebouw graag behouden. Welke functie het krijgt is nog niet bekend.

Deelnemende monumenten

Van kerk tot museum, van luchtwachttoren tot boerderij, het aanbod tijdens Open Monumentendag is divers. Maar ook de tuin van het Hof van Moerkerken en het Oude Raadhuis en Actief College in Oud- Beijerland zijn geopend voor bezoek.

Op de website www.openmonumentendag.nl staat het volledige overzicht met een beschrijving van het monument en eventuele activiteiten. Ook staan hier de openingstijden vermeld. Deze kunnen per monument verschillen.

Coronarichtlijnen

Op elke locatie worden de richtlijnen van het RIVM gehanteerd. Bezoekers wordt gevraagd deze richtlijnen te respecteren.

‘Bezoek een Leermonument en beleef een Leermoment’

Zo luidt de uitnodiging om te komen genieten van de op zaterdag 12 september gratis opengestelde monumentale gebouwen. Met het thema ‘Leermonument’ sluit de organisatie aan bij het thema van de Europese monumentendagen: ‘Heritage and Education’.Deel dit bericht met je vrienden!