logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Minecraftchallenge: Biebbouwers'
28aug

Minecraftchallenge: Biebbouwers

Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud? Dan heeft de Bibliotheek een prachtige uitdaging voor jou: Biebbouwers, de Minecraftchallenge van de Bibliotheek. Doe je mee?

De opdracht

Dit jaar nemen we jullie iedere maand mee naar het verleden, heden of toekomst. Vorige maand doken we onder water en gingen we op zoek naar scheepswrakken van 17e-eeuwse oorlogsschepen. Ook deze maand geven we jullie een bouwopdracht die jullie thuis kunnen uitvoeren. Alleen of samen, wat je zelf het leukste vindt.

In september gaan jullie een heuse architecte helpen. Deze dame is gevraagd een bibliotheek te bouwen. Niet zomaar één, maar een supermoderne. Een bibliotheek van de toekomst. En ze komt er niet helemaal uit, dus mogen jullie voor haar bedenken wat er in een bibliotheek van morgen gebeurt. Zijn er nog wel boeken, boekenkasten, balies en hoe ziet zo’n bibliotheekgebouw er eigenlijk uit? In het filmpje en de opdracht vertellen we jullie er alles over. Deze vind je op onze website www.debhw.nl, onder ‘Actueel’.

Ben je klaar met bouwen, stuur dan screenshots of een filmpje op van jouw bouwwerk naar BiebBouwers@probiblio.nl. Geef daarbij je naam, je leeftijd en je woonplaats door.

Een jury van Minecraft-experts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. De winnaar krijgt van ons een geweldig Minecraft-bordspel cadeau!

Ga aan de slag en stuur jouw toekomstbieb voor 21 september 2020 naar ons op.

Iedere maand verschijnt er een nieuwe Minecraftchallenge op onze website en social media kanalen, dus houd deze goed in de gaten!Deel dit bericht met je vrienden!