logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'BurgerBelangen blij met oplossing gemeente voor verkeersonveiligheid fietsers'
03jul 2020

BurgerBelangen blij met oplossing gemeente voor verkeersonveiligheid fietsers

Fractie BurgerBelangen heeft middels vragen aan het college van B&W aandacht gevraagd voor de verkeersonveiligheid van fietsers bij de rotonde N488-Rijksstraatweg bij Numansdorp. Enkele ongelukken zijn helaas reeds gebeurd bij deze rotonde, aanpak blijkt noodzakelijk.

Fietsers moeten tweemaal oversteken om bij het fietspad te komen, vooral schoolgaande kinderen kiezen hiervoor de kortste weg en steken recht over. Het college van B&W heeft dit voorgelegd aan de wegbeheerder (de provincie Zuid-Holland) met het verzoek de verkeersveiligheid voor de overstekende fietsers te verbeteren. De provincie ziet echter geen aanleiding om de rotonde aan te passen.

De gemeente gaat nu zelf een aanpassing maken op de Rijksstraatweg door het realiseren van een verhoogde fietsoversteek met middengeleider van ca. 40 meter voor/na de rotonde. Hierdoor hoeven de fietsers niet meer tweemaal over te steken. De uitvoering staat voor september 2020 gepland.

BurgerBelangen is zeer tevreden met deze aanpak zodat fietsers in de nabije toekomst veilig kunnen oversteken.Deel dit bericht met je vrienden!