logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Extra noodsteun voor ondernemers, verenigingen en stichtingen'
17jun 2020

Extra noodsteun voor ondernemers, verenigingen en stichtingen

De gemeenteraad van Hoeksche Waard heeft dinsdagavond 16 juni 2020 ingestemd met het actieplan om de economische gevolgen van de coronacrisis te beperken.

Zo gaat de gemeente lokale winkeliers ondersteunen met een gerichte ‘koop-lokaal’-actie, wordt gewerkt aan versnelling van één loket voor alle ondernemersvragen en aan een innovatiefonds om ondernemers te helpen digitale kansen beter te benutten. Daarnaast is er geld gereserveerd voor noodsteun aan ondernemers en verenigingen die door de coronacrisis failliet dreigen te gaan en nergens anders terecht kunnen.

Wethouder Boogaard (Economie): “Met het actieplan willen we voorkomen dat gezonde bedrijven, stichtingen en verenigingen onnodig failliet gaan. Ook willen we dat consumenten en bedrijven geld blijven uitgeven om de economie te laten draaien. Samen met een denktank met o.a. ondernemers en het onderwijs bekijken we wat de gevolgen van de crisis zijn en wat we kunnen doen om er samen sterker uit te komen.”

Voorwaarden noodsteun

De gemeente komt graag in contact met ondernemers en verenigingen die hard zijn getroffen door de crisis en in acute financiële nood verkeren.

De noodsteun is bedoeld voor verenigingen en ondernemers, ook zzp-ers, die voor de coronacrisis geen financiële problemen hadden maar nu failliet dreigen te gaan, omdat zij geen of onvoldoende beroep kunnen doen op de regelingen die de Rijksoverheid aanbied. Ook moeten zij al tevergeefs een beroep hebben gedaan op hun bank.

Wethouder Boogaard: “De noodsteun is dus echt bedoeld als laatste redmiddel. Ondernemers en verenigingen die tussen de wal en het schip dreigen te raken, vragen wij contact met ons op te nemen door een mail te sturen naar ondernemen@gemeentehw.nl. Geef uw naam, mailadres en telefoonnummer door en van welk bedrijf of vereniging u bent. Dan neemt de gemeente contact op om te bespreken of noodsteun een optie is en welke stappen u dan moet zetten. Op de website van de gemeente staat informatie hierover.”



Deel dit bericht met je vrienden!