logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gunterweit is op bezoek bij de Seuters in 's-Gravendeel' Video-opnames voor 'Gunterweit' bij de 'Kerk op de Heul'
18apr 2020

Gunterweit is op bezoek bij de Seuters in 's-Gravendeel

S-GRAVENDEEL - 18 april 2020

“Gunterweit” op bezoek bij de Seuters (ruim twee uur video)....

Op zaterdag 18 april trokken drie amateurprogrammamakers Ton van der Sluis, Johan Plomp en Wim Wisse voor het programma “Gunterweit” naar 's-Gravendeel, De Wacht, Schenkeldijk en Mookhoek.
In een nostalgisch pronkstuk, een originele T-Ford  van meer dan honderd jaar oud, uit Ohio (USA), toerden ze met eigenaar Dick de Koning door het voormalige rijke “Vlasgebied”.

De verhalenvertellers Hessel Visser, bomendeskundige Arie Pieters, oud-kapper Ad Rombouts en molenaar Floris van Hoogstraten weten de kijkers met hun mooie verhalen ongetwijfeld voor 100% te Heb er met veel genoegen aan meegewerkt. 

De “digitale date” met de 86-jarige Elizabeth Kuiper was een mooie afsluiter. Deze fieve vrouw heeft de oorlog en de watersnoodramp meegemaakt, maar ervaart het Corona-virus als veel erger. In het wooncomplex waar ze woont, is iedereen doodsbang.
Helpen JULLIE mee deze video bij de senioren te krijgen? Deel svp zoveel mogelijk voor een groter bereik, zodat het bij die kanjers terecht komt. Heb je nou nog een tablet, oude smartphone of laptop  over, denk dan aan “onze” ouderen.....

Heel veel complimenten voor de filmploeg, die er een schitterend werk van hebben gemaakt. Helaas waren er enkele fouten de antwoorden van Hessel. Daar werd hij fijntjes op gewezen door deskundigen. De Nederlands Hervormde Kerk is in 1904 afgebrand en niet in 1903. Het aantal overledenen ten gevolge van de Watersnood was 37 in plaats van 26. En de Rijkestraat heeft niets met rijken te maken.

Op de Facebook-pagina van Gunterweit zijn nog meer prachtige video's te vinden over de Hoeksche Waard.



Deel dit bericht met je vrienden!