logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Eerste hulp voor ouders/verzorgers in coronatijd'
18apr 2020

Eerste hulp voor ouders/verzorgers in coronatijd

Ons dagelijks leven staat behoorlijk op z’n kop vanwege de coronamaatregelen. We werken thuis, geven les, zijn met het hele gezin veel bij elkaar en weten niet hoelang we dit nog zo moeten doen. En nu komt er ook een meivakantie aan, waarin we ook zoveel mogelijk thuis moeten blijven.

Om met elkaar deze bijzondere periode goed door te komen, is informatie speciaal voor ouders/verzorgers verzameld op één webpagina: hoekschewaard.alsvillage.nl/ouders.

Welke informatie staat er op de webpagina?

Er staan tips en ideeën voor allerlei activiteiten, een overzicht van professionals aan wie advies gevraagd kan worden, informatie rondom Corona en tips om elkaar als ouders even een hart onder de riem te steken.

Speciaal voor de komende meivakantie staat er bovendien een overzicht van verschillende lokale activiteiten voor kinderen en jongeren. De informatie wordt continu aangevuld, dus neem regelmatig een kijkje op de pagina en laat je inspireren.

Wie heeft hem gemaakt?

De webpagina is een initiatief vanuit het programma ‘It takes a village to raise a child’. Hierin werken ouders, (semi) professionals vanuit onderwijs, welzijn- en zorgorganisaties, gemeente Hoeksche Waard en verenigingen in de Hoeksche Waard samen.

Met elkaar hebben zij één doel: het creëren van een fijne, gezonde en veilige omgeving voor alle kinderen in de Hoeksche Waard. Een omgeving waarin ze prettig op kunnen groeien en zich optimaal kunnen ontwikkelen. Want bij het opvoeden en opgroeien van kinderen zijn alle mensen in de directe omgeving van het kind betrokken!

Waarom dit initiatief?

Ouders geven aan dat ze behoefte hebben aan steun en informatie over activiteiten die zij met hun kinderen kunnen ondernemen. Nieuwe inspiratie voor knutselwerken of beweegactiviteiten. Zeker nu de meivakantie is begonnen. Soms willen ouders ook ‘gewoon’ even een praatje met elkaar maken. Of willen ze met een professional praten over de uitdagingen waar ze tegenaan lopen in hun thuissituatie. 

Online wordt die informatie op allerlei plekken aangeboden. Ouders zien door de bomen het bos niet meer. Daarom is zoveel mogelijk informatie nu gebundeld op het digitale platform ‘It takes a village to raise a child Hoeksche Waard’. Op de extra pagina hoekschewaard.alsvillage.nl/ouders.

Informatie en/of tips

Het is belangrijk dat we met elkaar de site actueel houden met informatie en inspiratie die van belang is. Heb jij leuke tips/ideeën? Laat het ons weten via hoekschewaard@alsvillage.nl



Deel dit bericht met je vrienden!