logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Boeken De Hoeksche School 75 Jaar vrijheid'
17apr 2020

Boeken De Hoeksche School 75 Jaar vrijheid

Speciaal voor alle leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van de openbare basisscholen, en de brugklassers van het Actief College en Hoeksch Lyceum, heeft openbare scholen koepel Stichting De Hoeksche School een speciale uitgave laten drukken van het boek ‘Op weg naar de Vrijheid’ van kinderboekenschrijver Dave Kastelein.

Dit vanwege het feit dat we dit jaar herdenken dat we in ons land al 75 jaar in vrijheid leven. En, ondanks dat die vrijheid door de huidige corona-ellende op het ogenblik wat is ingeperkt, hebben we nog altijd veel meer vrijheid dan in heel veel andere landen gebruikelijk is en in ons land gedurende de Tweede Wereldoorlog bestond.

Het boek is geschikt voor kinderen van 10 tot 14 jaar en bestaat uit 5 spannende, soms ontroerende oorlogsavonturen, beleefd door kinderen van dezelfde leeftijd.

Veel van de grote thema’s uit de Tweede Wereldoorlog komen voorbij en het boek wordt afgesloten met een interessante quiz, waarin de vragen worden afgewisseld met allerlei wetenswaardigheden over het leven in Nederland tijdens de vijf oorlogsjaren.

Vrijheid is een van de kernwaarden van Stichting De Hoeksche School; we geven de leerlingen in ons onderwijs mee hoe belangrijk die vrijheid voor ons is. Wij leren de kinderen rekening met anderen te houden en respect voor elkaar te hebben. Vandaar dat we ons hadden voorgenomen op al onze scholen veel aandacht aan het vrijheidsjubileum te besteden.

Schrijver Dave Kastelein zou de boeken samen met zijn tekenaar René Mosterd signeren; hij wilde op alle scholen van Stichting De Hoeksche School op bezoek komen om een stukje uit zijn boek voor te lezen en met de leerlingen in gesprek te gaan. Helaas hebben we dit oorspronkelijke plan moeten bijstellen; de leerlingen van de meeste scholen ontvangen het boek deze week nu aan huis.

Ook aan de jongere leerlingen van De Hoeksche School is gedacht; de kleuters krijgen het boek ‘Beste vrienden bijten niet’ en voor de leerlingen van groep 3 hebben we ‘Dicky Pet is aan zet’ uitgekozen. Kinderen uit de groepen 4 krijgen ‘De schat van Toeterbellen’.  Voor groep 5 is er P.B.: Prettig leesbare boeken, soms met een boodschap, maar allemaal geschreven door Dave Kastelein.

Boeken om de leesvaardigheid te bevorderen in een tijd waarin kinderen soms teveel op een beeldscherm turen, maar ook boeken om van te genieten in een spannende tijd waarin onze vrijheid enigszins beperkt is.



Deel dit bericht met je vrienden!