logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Coöperatie HWDuurzaam zoekt breder draagvlak'
09mrt

Coöperatie HWDuurzaam zoekt breder draagvlak

Tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering van HoekscheWaardDuurzaam op 19 maart 2020 komen o.a. de doelstellingen van de coöperatie voor 2020, haar visie op de Regionale Energie Strategie (RES) en het streven naar een breder draagvlak aan de orde.

HoekscheWaardDuurzaam heeft al langer plannen om het draagvlak van de organisatie te verbreden door het creëren van een lagere drempel voor het lidmaatschap. De regionale energie- en duurzaamheidcoöperatie wil op deze manier meer inwoners van de Hoeksche Waard betrekken bij haar streven naar het opwekken en gebruik van groene energie, waardoor de Hoeksche Waard in het jaar 2040 energieneutraal zou kunnen zijn.

Het bestuur wil dat bereiken door, naast de huidige 75 certificaathouders die 10 jaar geleden bij de oprichting een aandeel in de coöperatie hebben verworven, nieuwe leden en ook vrienden aan te trekken. Op de aanstaande jaarvergadering komt daarom een statutenwijziging in behandeling, waarmee het lidmaatschap o.a. wordt opengesteld voor mensen die hun stroom en/of gas afnemen van OM | Nieuwe Energie. Dit is een landelijke koepel, waarin HWDuurzaam samenwerkt met 40 andere energie- en duurzaamheidcoöperaties. Nieuwe klanten kunnen zich aanmelden via de website: www.hoekschewaardduurzaam.nl

Verder zoekt HWDuurzaam belangstellenden die voor 10 euro per jaar lid (met stemrecht) willen worden. Daarnaast is komt er de mogelijkheid om Vriend van HWDuurzaam te worden. Vrienden ontvangen wel alle informatie, zoals de periodieke nieuwsbrieven van de organisatie en zij kunnen worden uitgenodigd voor de ledenvergaderingen, maar hebben dan geen stemrecht. Beide mogelijkheden worden ook uitgewerkt in een wijziging van de statuten.

Tijdens de komende algemene ledenvergadering komen verder de gebruikelijke jaarstukken aan de orde, zoals de jaarrekeningen van de BV HWEnergie en van de coöperatie HWDuurzaam. Verder staan een terugblik op het jaar 2019, de plannen voor 2020 en de visie van HWDuurzaam op de actuele Regionale Energie Strategie (RES) op de agenda.

De bijeenkomst begint op donderdag 19 maart a.s. om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in het Nationaal Landschapscentrum (NLC), Veerweg 1c, Numansdorp. De huidige certificaathouders en leden zijn persoonlijk uitgenodigd. Andere belangstellenden zijn ook welkom. Zij kunnen zich aanmelden via info@hoekschewaardduurzaam.nlDeel dit bericht met je vrienden!