logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'HWSP wil gratis OV voor ouderen en minima'
22feb

HWSP wil gratis OV voor ouderen en minima

Kort geleden heeft Connexxion besloten het 'Dal vrij 65+ abonnement' weer in te voeren voor ouderen in de Hoeksche Waard. Dit jaarabonnement gaat € 70 kosten. Onze ouderen kunnen dan een jaar gratis reizen naar Rotterdam, Flakkee, Zeeland, Dordrecht en natuurlijk binnen de Hoeksche Waard.

De Hoeksche Waardse SeniorenPartij (HWSP) is zeer enthousiast over deze stap van Connexxion omdat zij al lang bezig is met GRATIS OV voor ouderen en minima.

In een eerder gesprek met Connexxion gaf HWSP aan dat een dergelijke regeling niet al te veel geld zou kosten voor de gemeente. Dan kon het openbaar vervoer (OV) in de dal-uren gratis ingevoerd worden voor de ouderen en andere minima, net als in de omliggende gemeenten.

HWSP is er voorstander van om dit aan alle ouderen te verstrekken zodat men de auto laat staan wat weer gunstig is voor het milieu en de file-afname.

Met deze regeling van Connexxion is de mogelijkheid van gratis OV voor ouderen en minima in de Hoeksche Waard nu erg dichtbij. Daarom wil de SeniorenPartij nu opnieuw de aandacht vragen van de gemeente(raad) voor deze kwestie.

Zij gaat op 3 maart 2020 vragen stellen aan het college hierover, want duizenden ouderen in de Hoeksche Waard hebben alleen AOW en voor hen is zelfs 70 euro een te groot bedrag. Zij vereenzamen omdat er geen geld over blijft voor leuke dingen. Ze mijden daarom sociale ontmoetingsplekken omdat ze zich schamen. Ze worden zelfs ziek van het gemis aan contacten met de buitenwereld en sluiten zich op.

Als we deze groep weer enige mobiliteit kunnen aanbieden met GRATIS OV dan kunnen we veel leed besparen en voorkomen. Het woord is aan de gemeente.Deel dit bericht met je vrienden!