logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Koninklijke onderscheiding brandweervrijwilligers'
22feb

Koninklijke onderscheiding brandweervrijwilligers

Vrijdag 21 februari 2020 kregen 7 vrijwilligers van de brandweer in ’s-Gravendeel een koninklijke onderscheiding. Ze werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege hun inspanningen in de afgelopen 20  jaar of meer.

Het opspelden van de bijbehorende versierselen door locoburgemeester Piet van Leenen gebeurde in partycentrum Concordia in ’s-Gravendeel. Eén decorandus kreeg de versierselen opgespeld in het gemeentehuis in Oud-Beijerland.

Dag en nacht paraat om bij branden, ongevallen en calamiteiten uit te rukken. Een belangeloze inzet, naast een vaste baan. En ook nog eens tijd spenderen aan opleidingen en trainingen, voor onze veiligheid. Brandweervrijwilligers zijn onmisbaar! Hun training en opleiding is gelijk aan die van de beroepsbrandweer. Het enige verschil is dat een vrijwilliger geen dagtaak heeft aan het brandweerwerk. Het vereist dus betrokkenheid bij de samenleving om naast een dagelijkse baan, het werk bij de vrijwillige brandweer te kunnen uitvoeren.

De 7 vrijwilligers van de post in ‘s-Gravendeel die vrijdag de versierselen mochten ontvangen, zijn Hans Molenaar (35 jaar vrijwilliger), Coen Kuiper (34 jaar vrijwilliger), Johan Dorsman (32 jaar vrijwilliger), René Korbijn (31 jaar vrijwilliger), Martin de Zeeuw (29 jaar vrijwilliger), Wilmer de Zeeuw (27 jaar vrijwilliger) en Arjan Groenewoud (24 jaar vrijwilliger).Deel dit bericht met je vrienden!