logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Ninthe Schenk voorleeskampioen Hoeksche Waard'
21feb

Ninthe Schenk voorleeskampioen Hoeksche Waard

Woensdagmiddag 19 februari 2020 was het eindelijk zover: 16 kanjers van kandidaten streden in de Burgerzaal in Oud-Beijerland om de titel ‘voorleeskampioen’ van de Hoeksche Waard, als voorronde voor de Nationale Voorleesdagen in onze regio.

Na een spannende middag kon de jury de winnaar bekend maken: Ninthe Schenk van basisschool De Vliet uit Klaaswaal mag zich voorleeskampioen van de Hoeksche Waard 2020 noemen, en zal onze gemeente vertegenwoordigen tijdens de kwart finale van de Nationale Voorleeswedstrijd op 25 maart in Hellevoetsluis.

Volgens het oordeel van de jury had Ninthe een fijne voorleesstem, ze nam je mee in het verhaal, ze las voor in een goed tempo met de juiste tempowisselingen zodat er een goede verhouding tussen spanning opbouwen en neutraal voorlezen was. Alle andere kandidaten eindigden op de tweede plaats. De Bibliotheek Hoeksche Waard feliciteert Ninthe van harte!

De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 & 8. Kinderen leren veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen.Deel dit bericht met je vrienden!