logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Schade aan je auto kan tot honderden euro’s kosten'
23jan

Schade aan je auto kan tot honderden euro’s kosten

S-GRAVENDEEL - Dan denk je dat je goed verzekerd bent en kost schade aan je auto je nog gewoon enkele honderden euro’s. Hoe kan dat nou? Het zal veel mensen bekend voorkomen. Het voorbeeld heeft alles te maken met het eigen risico. En over dit eigen risico bestaan nogal wat misverstanden.

Een bepaald bedrag van de schade dat je zelf dient te betalen
Het eigen risico dat hoort bij je autoverzekering en is een bepaald bedrag van de schade die je zelf moet afrekenen. Het eigen risico verschilt per verzekeraar en er zijn ook verzekeraars waarbij je geen eigen risico hoeft te betalen. Vaak ligt het eigen risico tussen de 100 en 150 euro. Bij een hoger eigen risico krijg je vaak een korting op de premie die je maandelijks betaalt. Het eigen risico komt alleen om de hoek als je schade aan je auto hebt.

Voor schade veroorzaakt bij anderen geldt geen eigen risico
Voor schade aan anderen geldt geen eigen risico. Het is dan ook logisch dat het eigen risico alleen opgaat bij een WA beperkt casco en een WA volledige casco verzekering. Een WA verzekering verzekert je alleen tegen de schade die jij aan anderen toebrengt. Daarom is er dus geen sprake van een eigen risico.

Verzekeraar zal trachten het eigen risico te verhalen op de tegenpartij
Is er sprake van schade aan je ruiten, dan biedt de verzekeraar je de kans om naar een schadeherstelbedrijf te gaan dat door hen geselecteerd is. Doe je dat dan wordt vaak het eigen risico verlaagd of geldt helemaal geen eigen risico. Kies jij zelf voor een andere specialist dan zal de verzekeraar niet schromen het volledige eigen risico aan je te vragen. Zelfs als er sprake is van schade die is ontstaan zonder dat je schuldig bent, betaal je vaak eigen risico. Jouw verzekeraar zal trachten om die kosten weer te verhalen bij de partij die aansprakelijk is voor het ongeval of aanrijding. Lukt dit, dan krijg je vaak het bedrag terug al verschilt dit per verzekeraar.

Het is altijd goed je autoverzekering te vergelijken
Soms is het eigen risico dus nihil, soms betaal je honderden euro’s. Autoverzekeringen vergelijken kun je dus doen op basis van de hoogte van het eigen risico dat een verzekeraar vraagt. Zo kun je gemakkelijk een goedkope autoverzekering afsluiten als je kijkt naar het te betalen bedrag aan eigen risico.Deel dit bericht met je vrienden!