logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Brugpiepers praten opvolgers bij' Foto's: W. Vergeer
23jan

Brugpiepers praten opvolgers bij

De achtste groepers van CBS De Bouwsteen uit 's-Gravendeel kregen bijzondere gasten op bezoek: brugklassers van zo'n tien verschillende VO scholen uit de regio. Het mooie was dat deze bruggers een half jaar geleden zelf nog op De Bouwsteen zaten. Het uitgangspunt voor deze middag was informatie-uitwisseling.

De leerlingen uit groep 8 staan aan de vooravond van hun keuze voor een middelbare school. Een belangrijke voorwaarde bij die keuze is het advies dat ze krijgen, maar dat gaat alleen over het niveau. Een keus voor de VO school ligt helemaal bij de kinderen zelf.

In deze maanden zijn er volop proef- en kennismakingslessen en presenteren de VO scholen zich met open dagen en voorlichtingsbijeenkomsten.

Informatie uit eerste hand is dan toch echt veel fijner en gerichter! De brugklassers vertelden over hun keuze en of hun verwachtingen zijn uitgekomen, over tegenslagen en pluspunten en ze beantwoordden heel veel praktische vragen van de achtste groepers; hoe lang is het fietsen? Is een elektrische fiets handig? Is er een kantine? Wat doen ze als je te laat komt? Kan ik het lokaal wel vinden in zo'n grote school? Zijn er feesten? Zijn er veel buitenschoolse activiteiten? Wat doen ze voor kinderen met dyslexie?

Heel veel vragen zijn beantwoord en veel tips zijn gegeven. Nu is het aan de leerlingen van groep 8 (en hun ouders) om voor half maart een definitieve keuze te maken.Deel dit bericht met je vrienden!