logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Zuid-Hollanders betalen hoofdprijs voor autoverzekering'
13jan

Zuid-Hollanders betalen hoofdprijs voor autoverzekering

Inwoners uit Zuid-Holland zijn dit jaar gemiddeld 721 euro voor een WA-verzekering kwijt. Dat blijkt uit een onderzoek van een vergelijkingswebsite. Dat is 20 procent meer dan het landelijke gemiddelde. Voor een WA+ verzekering betaalt men in Zuid-Holland gemiddeld 787 euro. Voor een allriskverzekering moet men al helemaal diep in de buidel tasten. Voor deze verzekering moeten Zuid-Hollanders maar liefst 1236 euro neerleggen.

Invloed postcode

De premie van de autoverzekering is van allerlei factoren afhankelijk. Denk hierbij aan de leeftijd van de bestuurder, het aantal schadevrije jaren en het gewicht van de auto. Er wordt dus ook gekeken naar de woonplaats van de verzekerde. Dat komt omdat de kans op schade in de randstad veel groter is dan op het platteland. Verzekeraars berekenen dit risico door in de premie van de verzekering. Daarom betalen inwoners uit Friesland ook het minste voor hun autoverzekering. Zo betalen Friezen gemiddeld 502 euro voor een WA-verzekering. Voor een allriskverzekering betalen zij gemiddeld 894 euro.

Zuid-Hollandse jongeren betalen hoofdprijs

Zoals hierboven al is genoemd, wordt er dus ook naar de leeftijd van de bestuurder gekeken bij het bepalen van de hoogte van de premie van de autoverzekering. Daarom zijn jonge bestuurders, als zij hun auto verzekeren, een stuk duurder uit dan oudere bestuurders. Dat komt omdat jongeren minder rijervaring hebben. Daarnaast blijkt uit verschillende onderzoeken dat zij ook vaker betrokken zijn bij (dodelijke) ongelukken. Jongeren uit Zuid-Holland betalen gemiddeld 1532 euro voor een WA-verzekering, dat is dus meer dan de helft meer dan het landelijk gemiddelde.

Besparen op de autoverzekering

Gelukkig hoeven inwoners van 's Gravendeel niet te verhuizen om te kunnen besparen op de autoverzekering. Mensen kunnen namelijk ook nog op een aantal andere manieren besparen op deze verzekering. Zo is het verstandig om kleine schades zelf te betalen. Als mensen een schade claimen, dan verliezen zij hun no-claimkorting. Hierdoor wordt de premie van de autoverzekering duurder. Daarnaast is het verstandig om een hoger eigen risico te nemen (als de verzekerde genoeg spaargeld achter de hand heeft). De premie van de autoverzekering wordt hierdoor lager. Daarnaast zou men ook nog kunnen overwegen om de premie van de autoverzekering in één keer te betalen in plaats van in maandelijkse termijnen. Dit levert een besparing op van ongeveer 6 procent op de totale premie.

Autoverzekering vergelijken

Tot slot doen automobilisten er goed aan om regelmatig hun autoverzekering te vergelijken. Het kan namelijk zo zijn dat de gezinssituatie is veranderd of dat de verzekerde minder kilometers is gaan rijden. Het kan dan zomaar zo zijn dat een andere autoverzekering beter past. Verzekeringen verschillen namelijk niet alleen in prijs, maar ook in polisvoorwaarden. In sommige gevallen kunnen mensen dus beter overstappen en hun auto verzekeren bij een andere verzekeraar.Deel dit bericht met je vrienden!