logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gedichten- en verhalenwedstrijd 75 jaar Vrijheid'
10jan

Gedichten- en verhalenwedstrijd 75 jaar Vrijheid

Dit jaar herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog 75 jaar geleden. We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven.

Gedichten- en verhalen wedstrijd

Vanuit de werkgroep 75 jaar Vrijheid in de Hoeksche Waard is het initiatief ontstaan een gedichten- en verhalenwedstrijd te organiseren, vanuit het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven.

Gedicht “Vrede” van Leo Vromans als inspiratie

Met de zin “Kom vanavond met verhalen hoe de oorlog is verdwenen en herhaal ze honderd malen alle malen zal ik wenen” uit het gedicht “Vrede” van Leo Vromans als de inspiratiebron, roepen we inwoners van de Hoeksche Waard op om het thema “Vrijheid” te verwerken in een gedicht of een verhaal.

Voor de mooiste verhalen en gedichten is er een prijs. Ook komen de winnende verhalen en gedichten in de Vrijheidskrant Hoeksche Waard. Er is een prijs voor de leeftijdsgroep tot 21 jaar en vanaf 21 jaar.

Het beoordelen van verhalen en gedichten is eerlijk en onbevooroordeeld, omdat de gedichten anoniem worden beoordeeld. Daarnaast bieden de Oranjeverenigingen ruimte om de verhalen en gedichten voor te lezen op 4 mei en 5 mei.

Schrijf je mee?

Schrijf een gedicht of verhaal in het Nederlands van maximaal 300 woorden. Stuur je gedicht of verhaal voor 1 maart 2020 naar 5mei@dok-c.net met vermelding van:

  • naam en woonplaats
  • e-mailadres
  • telefoonnummer
  • leeftijd

De prijsuitreiking vindt plaats in het gemeentehuis te Maasdam.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eelse Bies via telefoonnummer 06 389 28155 of via eelsebies@me.comDeel dit bericht met je vrienden!