logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Proef met duurzame straatnaam- en verkeersborden van bamboe'
10jan

Proef met duurzame straatnaam- en verkeersborden van bamboe

In Oud-Beijerland starten gemeente Hoeksche Waard en BO Vastgoed & ontwikkeling met het gebruik van bamboe verkeers- en straatnaamborden.

Wethouder Piet van Leenen en projectontwikkelaar Leonard Batenburg onthulden vandaag op het Belcampohof het eerste bord als duurzaam alternatief voor aluminium of kunststof borden. Bijna de gehele openbare ruimte van woningbouwproject Tuinwereld is als proef met deze borden ingericht.

Bamboe is klimaatneutraal en absorbeert CO2

Het gebruik van bamboe borden is sterk in opkomst. Een aantal gemeenten is vorig jaar gestart met het testen hiervan en de eerste resultaten zijn positief. Bamboe is volledig klimaatneutraal. De groei van een kubieke meter aan bamboe absorbeert 400 kilogram CO2.

“Ik vind het zeer positief dat we ook in de Hoeksche Waard starten met een proef met deze borden. Dit soort ontwikkelingen dragen bij aan een wereld die ook in de toekomst leefbaar is en beschikt over voldoende, liefst duurzame grondstoffen ”, aldus Piet van Leenen.

Woningbouwproject Tuinwereld ingericht met bamboe borden

Het woningbouwproject Tuinwereld ligt aan de Beneden Oostdijk in Oud-Beijerland en wordt ontwikkeld door BO Vastgoed & ontwikkeling. Er zijn 53 woningen gebouwd. De openbare ruimte is bijna helemaal ingericht en daar worden nu de bamboe straatnaam- en verkeersborden aan toegevoegd.Deel dit bericht met je vrienden!