logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Opties om de verbouwing van je huis te bekostigen'
09jan

Opties om de verbouwing van je huis te bekostigen

S-GRAVENDEEL - Veel mensen die al een tijd in hun huis wonen komen op een gegeven moment op een punt dat zij een keuze moeten maken; verhuizen of verbouwen. Is je woning ook toe aan een verbouwing? Er zijn meerdere manieren waarop je dit kunt bekostigen. Welke optie de beste is, hangt af van de soort verbouwing en je situatie. Om je een beter beeld te geven van de mogelijkheden hebben we 3 verschillende opties voor het financieren van je verbouwing voor je op een rijtje gezet.

Eigen geld
De eerste optie spreekt voor zich en heeft weinig uitleg nodig. In het meest ideale geval betaal je een verbouwing natuurlijk gewoon van je eigen geld. Hierdoor hoef je niet jarenlang een lening af te betalen en ben je in totaal minder geld kwijt omdat je geen rente hoeft te betalen. Het nadeel is natuurlijk wel dat je in 1 keer een grote hoeveelheid geld kwijt bent. Probeer nu alvast te sparen als je in de toekomst wilt gaan verbouwen. Sparen is niet leuk, maar wel erg belangrijk.

Tweede hypotheek
Als je niet genoeg eigen geld hebt voor een verbouwing is het ook mogelijk om een tweede hypotheek af te sluiten of je hypotheek verhogen. Hiervoor kun je het beste naar de hypotheekverstrekker waar je huidige hypotheek is afgesloten. Een tweede hypotheek is vooral een goede optie als het gaat om een grote verbouwing die veel geld kost. Je bent namelijk al een hoop geld kwijt voor het afsluiten van een tweede hypotheek. Je moet namelijk taxatie- en bemiddelingskosten betalen, ook moet je rekening houden met kosten voor de notaris.

Persoonlijke lening
Voor een kleinere verbouwing zoals het plaatsen van een dakkapel of een verbouwing aan de badkamer is een persoonlijke lening een goede optie. Hierbij heb je namelijk niet te maken met kosten voor bijvoorbeeld de notaris. Voor een persoonlijke lening kun je gewoon terecht bij een bank. Let wel goed op de looptijd en het rentepercentage van de lening. Dit verschilt namelijk behoorlijk, uiteindelijk kan dit veel invloed hebben op het totale bedrag dat je terug moet betalen.

Welke mogelijkheid het beste is verschilt dus per persoon. Denk hier goed over na en ga indien nodig in gesprek met een hypotheekadviseur. Zorg er in ieder geval altijd voor dat je rekening houdt met onvoorziene kosten. In de meeste gevallen ben je namelijk meer geld kwijt dan je had verwacht.Deel dit bericht met je vrienden!