logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Nieuwkomers bakken oliebollen voor bezoekers servicepunten'
20dec 2019

Nieuwkomers bakken oliebollen voor bezoekers servicepunten

Negen deelnemers van het ‘Leerhuis Inburgering Hoeksche Waard’ bakten oliebollen voor inwoners die op 19 december 2019 één van de servicepunten van de gemeente bezochten. Dit deden zij in het kader van hun leertraject, waarvan de cursus ‘Gezonde voeding’ een onderdeel is. Naast het koken met gezonde producten leerden de nieuwkomers in deze cursus namelijk ook over Nederlandse gebruiken, zoals de traditie oliebollen bakken. 

Uitreiking certificaten

De eerste oliebollen werden op donderdag 19 december aan wethouder Huibert Steen aangeboden. Wethouder Steen reikte de negen deelnemers op dat moment ook hun behaalde certificaat uit. Met het behalen van dit certificaat kunnen de deelnemers in januari instromen in de opleiding tot keukenmedewerker.

Wethouder Huibert Steen: “Ik heb er bewondering voor hoe voortvarend deze deelnemers aan de slag zijn gegaan met het leren van de Nederlandse taal in combinatie met het opdoen van werkervaring. Het helpt hen bij het inburgeren en daarmee hun plek in de samenleving te vinden en dat doen zij heel goed.”

Leerhuis inburgering Hoeksche Waard

Het ‘Leerhuis inburgering Hoeksche Waard’ is een pilotprogramma, waarbij nieuwkomers intensief worden begeleid bij de combinatie van werken en tegelijkertijd het leren van de Nederlandse taal. In totaal zijn afgelopen zomer 38 deelnemers gestart in dit programma.

Naast inburgeringslessen, volgen zij verschillende cursussen gericht op zelfredzaamheid, conversatielessen, oriëntatie op de arbeidsmarkt en beweging. HW werkt! begeleid deze nieuwkomers en werkt hierbij intensief samen met partners in de regio.

Stageplaatsen

Door het lopen van stages bij bedrijven krijgen deelnemers ook inzicht in (werk)praktijksituaties. Wethouder Steen roept  daarom alle bedrijven in de Hoeksche Waard op om deze gemotiveerde mensen een stageplek aan te bieden: “Er is tenslotte tekort aan personeel in verschillende sectoren van de arbeidsmarkt en gemotiveerde mensen zijn hard nodig.”

Onlangs zijn er twee deelnemers gestart met een meeloopstage bij Weiderund Mariënhof in Westmaas en Brilmode Rob Boon in ’s-Gravendeel.

Bedrijven die interesse hebben in een meeloopstage, kunnen contact opnemen met het Leerhuis inburgering Hoeksche Waard via inburgering@gemeentehw.nlDeel dit bericht met je vrienden!