logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kunstcommissie exposeert in Dienstencentrum 't Weegje'
06dec 2019

Kunstcommissie exposeert in Dienstencentrum 't Weegje

Het gebeurt niet 'dagelijks', want de kunstcommissie van het 's-Gravendeelse Dienstencentrum 't Weegje is meestal vooral bezig met het organiseren van exposities van anderen, maar tussen 2 december 2019 en 10 januari 2020 hangt er nu een keer werk aan de muur van twee leden van deze commissie: Els van den Boogaard en Arie Pieters.

Het was een expositie die relatief snel moest worden georganiseerd, want door onvoorziene omstandigheden was de tentoonstelling die tijdens de laatste periode van dit jaar gepland stond uitgevallen. Maar een dienstencentrum met kale muren tijdens de feestmaand, dat kan natuurlijk niet. En aangezien de leden van de kunstcommissie samen meer dan een halve eeuw ervaring hebben met exposeren, heeft het niet veel moeite gekost om een interessante en bezienswaardige expositie samen te stellen.

En dus sieren nu meer dan 30 werkstukken van de hand van Els van den Boogaard en Arie Pieters (beiden woonachtig te 's-Gravendeel) de wanden van de centrale hal en de wandelgangen van 't Weegje. Het is een gevarieerd en kleurrijk geheel geworden.

Els toont vooral acrylverfschilderijen. De onderwerpen zijn heel divers, van landschappen tot bloemen en van zeegezichten tot dierportretten van bijvoorbeeld Schotse hooglanders en koeien. Arie Pieters toont keurpotlood illustraties, die dieren en vogels in beeld brengen.

De tentoonstelling van de eigen kunstcommissie van 't Weegje is nog tot en met 9 januari 2020 te bezichtigen, op werkdagen en de zaterdagen. Bezichtigen van exposities in 't Weegje is uiteraard gratis.Deel dit bericht met je vrienden!