logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'De Peerdegaerdt klaar voor de winter'
05nov

De Peerdegaerdt klaar voor de winter

Op zaterdag 2 november 2019 was de landelijke Natuurwerkdag. Tijdens deze vrijwilligersdag gaan door heel Nederland mensen aan de slag om de natuur een stukje mooier te maken.

De Natuurwerkdag is een jaarlijks terugkerend evenement. Op Landgoed de Peerdegaerdt gingen meer dan twintig vrijwilligers aan de slag met het knotten van wilgen, het snoeien van de fruitbomen in de hoogstamboomgaard, het herstellen van beschoeiing en het winterklaar maken van de moestuin en de wandeltuin van Mien Ruys.

Extra werk verzet op De Peerdegaerdt

Op het landgoed zijn altijd uiteenlopende klussen die gedaan kunnen worden. Hèlen Sturm van De Peerdegaerdt vertelt enthousiast: “Denk hierbij aan zowel jaarlijks terugkerende klussen zoals het wilgen knotten, maar ook klussen die eenmalig zijn. De Natuurwerkdag is een goede gelegenheid om met een grote groep mensen extra werk te verzetten op De Peerdegaerdt. Onze vaste medewerkers en vrijwilligers komen hier normaal niet aan toe. De hulp tijdens dit soort dagen kunnen we goed gebruiken.”

Hèlen vervolgt: "We hopen natuurlijk dat mensen zo’n mooie beleving hebben dat ze vaker een dagje vrijwilligerswerk willen doen bij ons.” Om dit te stimuleren zorgt De Peerdegaerdt tijdens vrijwilligersdagen dat deelnemers kunnen kiezen uit veel verschillende klussen, die allemaal begeleid worden door een professional. Daarnaast is er ook altijd een heerlijke biologische lunch met producten van het landgoed.

Foto's van de Natuurwerkdag 2019 op De Peerdegaerdt zijn te vinden via: https://flic.kr/s/aHsmJ7CzZn

Vrijwilligers zijn onmisbaar

De samenleving, maar ook het landschap kunnen niet zonder vrijwilligers. Per jaar werken vrijwilligers bijna een miljoen uur aan behoud, beheer en ontwikkeling van het landschap in Nederland.

Voor De Peerdegaerdt zijn vrijwilligers onmisbaar bij de ondersteuning van de aanwezige zorgboerderij, de instandhouding van de eeuwenoude boomgaard en het onderhouden van de ecologische moestuin. De Groene Motor en Provincie Zuid-Holland stellen het landgoed in staat om vrijwilligers extra te ondersteunen.

"Mensen die geïnteresseerd zijn om op regelmatige basis vrijwilligerswerk op De Peerdegaerdt te doen, kunnen zich aanmelden via actief@depeerdegaerdt.nl", besluit Hèlen. Hierbij valt te denken aan het vervoeren van deelnemers van de zorgboerderij, moestuinieren, tuinwerkzaamheden, ondersteunen bij kinderworkshops en het bereiden van maaltijden voor de zorgboerderij.

Vrijwilligers kunnen op De Peerdegaerdt rekenen op een vrijwilligersvergoeding voor hun inzet en producten van het eigen landgoed.

Meedoen en aanmelden NLdoet

Op zaterdag 14 maart 2020 doet De Peerdegaerdt weer mee aan NLdoet. Die dag staat in het teken van het zomerklaar maken van De Peerdegaerdt.

Ook enthousiast geworden om een keer mee te doen op De Peerdegaerdt? Meld je dan aan voor NLdoet op zaterdag 14 maart 2020 en help mee het landgoed zomerklaar te maken!Deel dit bericht met je vrienden!