logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Eerste Toffe Peren Clubdag'
09sep 2019

Eerste Toffe Peren Clubdag

Op vrijdagochtend 20 september 2019 opent Paul Boogaard, wethouder van Gemeente Hoeksche Waard, op De Peerdegaerdt de eerste officiële Toffe Peren Clubdag.

Deze club zorgt ervoor dat kinderen - veelal uit versteende wijken - op avontuur mogen gaan en kunnen leren over de natuur op het landgoed. Deze dag komen er een aantal klassen van basisscholen uit de regio naar De Peerdegaerdt voor een beleving in het groen.

Organisaties die deelnemen aan De Toffe Peren Club mogen zich officieel Toffe Peer noemen en dat is iets om trots op te zijn. De Toffe Peren Club is opgezet voor kinderen die weinig groen om zich heen hebben. Een Toffe Peer zorgt er met een financiële bijdrage voor dat een schoolklas op avontuur kan over het landgoed. De kinderen krijgen op deze manier een onvergetelijke dag.

Blije koppies

Hèlen Sturm van De Peerdegaerdt: ‘In de tijd dat de kinderen op het landgoed zijn, gaan de kids echt op ontdekking. Ze volgen verschillende educatieve workshops. Zo volgen ze een speurtocht over het landgoed en steken ze hun handen uit de mouwen bij het plukken van de oogst. Begin augustus hadden we een try-out en we zagen zulke blije koppies. Van zowel de kinderen, als de medewerkers van de accountantsorganisatie die deze middag voor de kinderen mogelijk maakten.’

Blijvende jeugdherinnering

De Toffe Peren Club verbindt kinderen, organisatie en de natuur met elkaar en geeft kinderen een blijvende jeugdherinnering. Op 20 september is het volop oogsttijd, dus mogen de kinderen de boom in om zelf peren te plukken en er een heerlijk perensapje van te maken. In de eeuwenoude boomgaard valt van alles te zien en te beleven.

Sturm vervolgt: ‘Ook bouwen de kinderen een insectenhotel van afvalhout en nemen ze na afloop geplukte peren en geoogste groentes uit onze moestuin mee naar huis.’

Loslopende Toffe Peren

Op de Clubdag lopen de Toffe Peren gewoon los rond. De medewerkers van de organisaties die al lid zijn, zijn er namelijk ook. In 2019 zijn de Provincie Zuid-Holland, de Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden en Van der Sijde Hout ambassadeur van De Toffe Peren Club.

‘We zijn heel blij dat deze organisaties zich bij onze club hebben aangesloten. Uiteraard gunnen we nog meer kinderen een avontuurlijke dag op ons landgoed, daarom zijn we op zoek naar meer Toffe Peren,’ laat Sturm weten. Hierbij zijn kinderen met een ondersteuningsvraag ook van harte welkom.

Meer informatie

Meer informatie over De Toffe Peren Club is te vinden op www.detoffeperenclub.nl.

Wil je ook graag een kijkje komen nemen? Stuur dan een mail naar nieuws@detoffeperenclub.nl

Doe mee!

Met de hulp van de Provincie Zuid-Holland heeft De Peerdegaerdt de Toffe Peren Club op gericht. Dankzij onze klankbordgroep waarin diverse ondernemers deelnemen, hebben we nu een club die interessant is voor organisaties. Alle enthousiaste reacties en mooie gesprekken in het afgelopen jaar, gaven ons nog meer energie om onze doelstellingen voor 2019 een stuk ambitieuzer in te steken.

In 2019 hebben wij voldoende middelen tot onze beschikking om 400 kinderen een onvergetelijke dag te geven. Ons doel is om dit jaar nog eens 600 kinderen op ons landgoed te hebben (tijdens onze fruitoogst).

Om dit voor elkaar te krijgen, hebben we meer ondernemers nodig die Toffe Peer willen worden. Dus ben of ken jij die Toffe Peer waar wij naar op zoek zijn, stuur dan een mail naar nieuws@detoffeperenclub.nlDeel dit bericht met je vrienden!