logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'De laatste ‘ketting’ en het pannaveld in Poortwijk III feestelijk geopend'
28jun 2019

De laatste ‘ketting’ en het pannaveld in Poortwijk III feestelijk geopend

Woensdag 26 juni 2019 opende wethouder Piet van Leenen het laatste plein van de ‘kralenketting’ aan pleinen van de nieuwbouwwijk Poortwijk III in Oud-Beijerland. Daarna trapte de wethouder nog een balletje op het nieuwe pannaveld aan de Muzieklaan.

“Met de komst van deze twee mooie locaties laten we zien dat Poortwijk III echt een veelzijdige wijk is”, aldus wethouder Piet van Leenen. “Je kunt hier kopen en huren, wonen in een appartement of woning. Faciliteiten zoals scholen, sporthal en supermarkt zijn altijd dichtbij. En dat allemaal met uitzicht op water en groen en in een landelijke omgeving.”

Vanaf het eerste kunstplein aan de Den Doolaardstraat liep de wethouder met genodigden naar het kunstplein aan de Tuba. Al wandelend gaf Peter Verkade,  landschapsarchitect van Poortwijk III, uitleg over het ontstaan van de kunstas, die de verbinding vormt tussen de verschillende delen van Poortwijk.

Kinderen konden na de opening mee doen aan gratis creatieve workshops. Deze werden gegeven door de Kunstbus. Daniel Catering, een 13-jarige jongen met een eigen ijscokar, deelde samen met wethouder Piet van Leenen niet alleen ijsjes uit aan de kinderen maar ook aan de bewoners van Futura.

Met het pannaveld heeft de wijk een mooi multifunctioneel sportveld waar verschillende sporten beoefend kunnen worden. Een sportveld als dit was er nog niet en is een mooie toevoeging voor de wijk. Na de opening van het pannaveld verzorgde de Up Soccer Club een gratis voetbalclinic.

Dit jaar worden de laatste 34 woningen gebouwd en ook het Actief College bouwt haar nieuwe locatie. Daarna vindt de totale oplevering van de wijk plaats.



Deel dit bericht met je vrienden!