logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Koninklijke onderscheiding voor Biem Mol'
19jun 2019

Koninklijke onderscheiding voor Biem Mol

Vrijdag 14 juni 2019 kreeg de heer Biem Mol uit Klaaswaal een koninklijke onderscheiding. Meneer werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn inspanningen bij de vrijwillige brandweer van Klaaswaal, Westmaas, Mijnsheerenland en Strijen.

Deze tussentijdse uitreiking door burgemeester Govert Veldhuijzen vond plaats omdat de heer Mol op vrijdag 14 juni afscheid nam als vrijwilliger na 33 jaar trouwe dienst. De onderscheiding werd uitgereikt in de nieuwe brandweerkazerne aan de Molendijk 55a in Klaaswaal.

Indrukwekkende staat van dienst

De heer Mol is sinds 1 februari 1986 in dienst bij de vrijwillige brandweer in Klaaswaal. Hier vervulde hij de functie van bevelvoerder en was daarnaast oefenleider en chauffeur. Ook was hij ploegchef bij de post in Klaaswaal en tot voor kort waarnemend ploegchef van de post Strijen.

Als postcommandant en ploegchef heeft hij de, door de regionalisering voortgekomen veranderingen, op geheel eigen wijze doorgevoerd in Klaaswaal.

Ook in het verenigingsleven zeer actief

Binnen het verenigingsleven heeft de heer Mol ook zijn steentje bijgedragen. Zo was hij één van de mede-oprichters van jeugdbrandweer Cromstrijen en was hij diverse jaren actief als jeugdleider. Een groot deel van zijn collega´s is doorgestroomd vanuit deze organisatie naar de reguliere brandweer.

Daarnaast was hij enige tijd actief binnen de kerk als jeugdleider bij de 16+ jeugdvereniging.



Deel dit bericht met je vrienden!