logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Mijnsheerenland zet eerste stap naar duurzame toekomst'
14jun 2019

Mijnsheerenland zet eerste stap naar duurzame toekomst

Op 17 juni 2019 start gemeente Hoeksche Waard een duurzame buurtactie voor haar inwoners in Mijnsheerenland, Laan van Westmolen en omgeving. Deze groep inwoners ontving de afgelopen week al een uitnodiging.

Met deze actie wil de gemeente het verduurzamen van woningen onder de aandacht brengen en stimuleren. Door gezamenlijk energiebesparings-maatregelen aan te schaffen, profiteren bewoners van gunstige prijzen.

De actie begint met een informatieavond op maandag 17 juni. Vanaf 19:00 uur zijn belangstellenden welkom in Dorpshart, Van der Straatenplein 1 in Mijnsheerenland. De presentatie begint om 19:30 uur. Geïnteresseerde inwoners ontvangen tijdens deze avond meer informatie over de aanpak.

Maatwerkadvies voor elk type woning

Inwoners konden zich eerder aanmelden voor het laten uitvoeren van een gratis maatwerkadvies. Uit alle aanmeldingen maakte het Regionaal Energieloket voor elk type woning een maatwerkadvies. In het advies zit een stappenplan om de woning energiezuiniger te maken met als doel om in de toekomst een aardgasvrije woning te hebben. De uitkomsten van de maatwerkadviezen worden gepresenteerd tijdens de informatieavond.

Groepsaankoop

Om inwoners op weg te helpen, vroeg gemeente Hoeksche Waard het loket om voor de veel geadviseerde maatregelen een groepsaankoop met lokale bedrijven te organiseren. Het loket selecteerde de beste partijen op basis van onder andere prijs, kwaliteit en afstand tot Hoeksche Waard. Gemiddeld wordt door het samen inkopen tijdens deze actie een korting bereikt van 10%.

Vrijblijvend inschrijven

Vanaf 17 juni kunnen bewoners zich vrijblijvend inschrijven voor de gezamenlijke aankoop van de maatregelen. Een installateur komt dan langs om de woning te bekijken. Na dit bezoek ontvangen zij een persoonlijke offerte en kan de eigenaar besluiten om mee doen met de actie.

>>> Vrijblijvend inschrijven kan via www.regionaalenergieloket.nl/hoeksche-waard en klik op de knop “bekijk de groepsaankoop”.

Over het Regionaal Energieloket

Het Regionaal Energieloket helpt woningeigenaren van A tot Z met energie besparen en duurzaam wonen. Het Regionaal Energieloket voor gemeente Hoeksche Waard wordt verzorgd door Greenhome, duurzaamheidspartner van 55 Nederlandse gemeenten.Deel dit bericht met je vrienden!