logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Winnaars goud en zilver NK Inlineskaten gehuldigd' Foto: www.gemeentehw.nl
05jun 2019

Winnaars goud en zilver NK Inlineskaten gehuldigd

Op woensdag 5 juni 2019 was er een huldiging van 2 Hoeksche Waardse sporters die het afgelopen weekend onder andere goud en zilver wonnen tijdens het NK Inlineskaten in Wervershoof en Medemblik. Het gaat om skeelertalenten Kayo Vos uit Puttershoek en Matthieu Hollaar uit Numansdorp.

Kayo won bij de Junioren B maar liefst 6 x goud! Op de 500 meter sprint, 1 kilometer sprint, 5 kilometer puntenkoers, 10 kilometer puntenkoers, 10 kilometer afvalkoers en bij de “one lap”: een rondje zo hard als je kunt.  Brons won hij op de 200 meter sprint. Matthieu won zilver bij de Junioren A op de 1000 meter.

Beide heren schaatsen bij RTC. Kayo bij RTC Zuid in Breda en Matthieu bij RTC Zuid-West in Den Haag. Samen met de beste schaatsers van de RTC in het hele land trainen ze vaak op zondag op de pistebaan van onder andere Heerenveen en Medemblik.

Kayo en Matthieu werden voor hun bijzondere prestatie gehuldigd door wethouder Paul Boogaard, die hen namens de gemeente een bos bloemen en een cadeau overhandigde.



Deel dit bericht met je vrienden!