logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Tactisch samenspel tijdens Bankbattle ' Foto's: W. Vergeer
15mei

Tactisch samenspel tijdens Bankbattle

De groepen 8 van cbs De Bouwsteen uit 's-Gravendeel deden mee aan de zogenaamde Bankbattle; ruim 1200 scholen uit het werkgebied van ongeveer 50 lokale Rabobanken bonden met elkaar de strijd aan voor wat betreft hun parate kennis en computervaardigheden.

De Bouwsteen zat in een van de twee clusters van Het Haringvliet en nam het o.a. op tegen teams uit Strijen, Oud-Beijerland en Puttershoek.

Bijzonderheid bij deze internetgestuurde quiz was dat gebruik van internetverbindingen het mogelijk maakte om per klas actief deel te nemen vanuit het eigen klaslokaal.

Het succesvol afronden van BankBattle vereiste tactiek, strategie en vooral klassikaal samenspel.

Alle deelnemende klassen startten met het uitvoeren van praktijk opdrachten en het beantwoorden van vragen. Deze hadden betrekking op o.a. schoolvakken, muziek, computers, techniek, radio, televisie en internet.

Uiteindelijk resulteerde dit na ongeveer anderhalf uur hard werken in een geheime kluiscode die toegang gaf tot de eindopdracht.

De klas die deze eindopdracht als snelste wist te volbrengen is winnaar. Nu maar afwachten dus.Deel dit bericht met je vrienden!