logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Aandacht voor gezonde leefstijl tijdens 'Be your best week''
10mei

Aandacht voor gezonde leefstijl tijdens 'Be your best week'

Op maandag 13 mei 2019 start de ‘Be your best week’. Tijdens deze themaweek besteden kinderdagverblijven en BSO's in 's-Gravendeel en Puttershoek aandacht aan een gezonde leefstijl en een gezond gewicht onder kinderen.

Iedere dag staat hierbij een ander gezondheidsthema centraal. Wethouder Joanne Blaak – van de Lagemaat geeft hiervoor maandag samen met de sportieve mascotte Billie de Bever het startsein.

Jongeren op gezond gewicht

Eén op de zeven kinderen in Nederland is te zwaar. Onder de vlag Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) werken daarom verschillende partijen in de Hoeksche Waard samen aan meer aandacht voor een gezonde leefstijl. Daaronder vallen bijvoorbeeld gezonde voeding, bewegen, water drinken en buitenspelen.

De themaweek ‘Be your best’ is één van de activiteiten die de samenwerkende partijen in de Hoeksche Waard gezamenlijk organiseren.

Programma Be your best week

Tijdens de Be your best week staat elke dag een ander gezondheidsthema centraal. Deze  thema’s zijn ‘water drinken’, groenten en fruit’, ‘tussendoortjes’ en ‘bewegen’. Alle deelnemende organisaties geven op hun eigen manier invulling aan deze thema’s.

Wie is Billie de Bever?

Billie de Bever is een mansgrote, hyperactieve en oersportieve bever. Billie komt langs bij basisscholen, kinderdagverblijven en sportverenigingen en is aanwezig bij evenementen om een gezonde leefstijl onder kinderen in de Hoeksche Waard te stimuleren.

Hij is vrolijk, positief, constant in beweging, heeft altijd een stopwatch bij zich en daagt kinderen uit voor een weddenschap of een wedstrijdje;  een minuutje hinkelen, wie het snelst het plein over kan rennen, in 30 seconden zoveel mogelijk sit-ups doen of energydrank  ruilen voor een bidon water.Deel dit bericht met je vrienden!