logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'SOHW en HWSP vinden elkaar'
26apr

SOHW en HWSP vinden elkaar

Senioren Orkest Hoeksche Waard en de Hoeksche Waardse Senioren Partij gaan een samenwerkings verband aan, met als doel: “Geef inwoners van de Hoeksche Waard muzikale levensvreugde en haal ze uit hun eenzaamheid en isolement”.

Het seniorenorkest bestaat uit 50 musici, waarvan de gemiddelde leeftijd 73 ½ jaar is en die 1x in de 14 dagen repeteren. Het repertoire bestaat uit gezellige muziek, leuke deuntjes die iedereen zich zal herinneren, marsen en ook een wals zal niet ontbreken in de optredens.

De SOHW-projectgroep is bezig met een projectplan om gratis optredens te realiseren in 6 zorgcentra’s en ook in 4 kerken, natuurlijk met een goede spreiding over de Hoeksche Waard. Dit alles onder het motto: “Muziek voor Senioren door Senioren”, dit alles zal plaatsvinden in de middaguren.

Om niet actieve muzikanten weer te activeren houdt het orkest “open” repetities, zodat aspirant muzikanten in een ongedwongen sfeer kennis kunnen nemen van het repertoire, de toekomstige collega’s en de gezelligheid gedurende repetities.

Indien een toekomstige muzikant geen muziekinstrument heeft, zal deze, zover mogelijk, door de vereniging beschikbaar gesteld worden. De vereniging is daardoor ook op zoek naar instrumenten, dus heeft u nog een muziekinstrument in de kast staan of op zolder, bel of mail ons, het orkest is er dolblij mee.

Het Senioren Orkest Hoeksche waard heeft een belangrijke maatschappelijke functie, het haalt de bewoners immers uit hun isolement en geeft ze een middag vol ontspanning, vreugde en plezier. Over 2 jaar bestaat het orkest 40 jaar, dat zal op gepaste wijze gevierd worden.

Heeft u nog vragen, suggesties, opmerkingen, wilt u meer informatie of heeft u nog ergens muziekinstrumenten beschikbaar of wilt u eens als eventueel toekomstig vrijblijvend muzikant een repetitie bijwonen, bel of mail ons, een briefje in de bus mag ook:Deel dit bericht met je vrienden!