logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Showkorps Juliana op De Bouwsteen'
08apr

Showkorps Juliana op De Bouwsteen

De afgelopen twee weken hebben een aantal leden van Showkorps Juliana op Basisschool De Bouwsteen in 's-Gravendeel in de groepen 3 tot en met 8 een muziekles verzorgd. Dit deden zij in samenwerking met Muziekschool Hoeksche Waard.

Tijdens de lessen werd er uitleg gegeven over het verschil tussen koper-, hout- en snaarinstrumenten. En na het beantwoorden van de vragen die sommigen kinderen hadden, was het tijd voor een kwis. Met de ogen dicht moesten de leerlingen, puur op het gehoor, de verschillende instrumenten herkennen.

Tot slot mochten de kinderen een instrument naar keuze uitproberen, wat soms verbaasde reacties opleverden. Iedereen kreeg, soms met een beetje hulp, flink geluid uit de trompet, bariton, saxofoon of dwarsfluit.

Nu het muziekproject is afgelopen kunnen geïnteresseerde 'muzikanten in de dop' zich op school opgeven voor 10 proeflessen. De lessen worden op school gegeven en worden feestelijk afgesloten met een miniconcert, waarbij het doel is dat alle leerlingen die de proeflessen hebben gevolgd hier echt meespelen op het instrument van hun keuze.

Deze feestelijke afsluiting zal begin juli op De Bouwsteen plaatsvinden.Deel dit bericht met je vrienden!