logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Wethouder Van Leenen ontvangt nieuwste boek Hessel Visser' Foto: Arie Pieters
03apr 2019

Wethouder Van Leenen ontvangt nieuwste boek Hessel Visser

'Werken met logistiek' is de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot hét standaard boekwerk voor het logistieke vakgebied. Het boek besteedt niet alleen aandacht aan de traditionele logistieke trajecten binnen productie en distributie, maar ook aan zaken als inkooplogistiek en ‘reverse logistics’. De theorie wordt toegelicht aan de hand van recente praktijkvoorbeelden uit de industrie, handel en zakelijke dienstverlening.

Het kleurrijke boek met wel meer dan 400 afbeeldingen is geschreven door Hessel Visser uit ’s-Gravendeel samen met prof. dr. Ad van Goor. Het boek wordt geroemd op de hbo-opleidingen voor logistiek en bedrijfskunde. Inmiddels zijn er al meer dan 160.000 stuks van vorige edities verkocht.

Gebruikers noemen als pluspunten van Werken met logistiek o.a. de compleetheid en de toegankelijkheid van het boek, maar ook de geschiktheid voor zelfstudie, de vele voorbeelden, de praktijkgerichtheid en de aantrekkelijke vormgeving.

Op woensdag 3 april 2019 werd het boek overhandigd aan Wethouder Piet van Leenen, die voorheen financieel directeur was bij Koni in Oud-Beijerland. Dit bedrijf, waar de nieuwste logistieke technieken worden toegepast, is ook uitvoerig aangehaald in het boek van Visser en Van Goor.

Het boek is volkomen vernieuwd op basis van gebruikerswensen. Het boek is voorzien van meer dan 120 nieuwe praktijkvoorbeelden en uitgebreid met actuele onderwerpen als blockchain, ketenfinanciering en circulaire logistiek. ICT-onderwerpen die de logistiek direct raken, zoals de cloud en internet of things zijn verwerkt in een sterk gemoderniseerd automatiseringshoofdstuk. Uiteraard komen thema’s als e-commerce, e-logistics en e-fulfilment uitgebreid aan bod.

Bijna alle 150 foto’s zijn gemaakt door Hessel Visser. Veel van de foto’s zijn opgenomen in de Hoeksche Waard. Hessel maakte de afgelopen jaren ook veel foto’s voor de website www.s-gravendeel.net.

Het boek is te verkrijgen in de boekwinkel Bij Arie te Puttershoek. De eigenaar Arie Hagers zet zich in voor lokale auteurs. Hij heeft voor deze auteurs een speciale boekenhoek samengesteld.



Deel dit bericht met je vrienden!