logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Directeur van Cavent fietst de Tour du ALS'
29mrt

Directeur van Cavent fietst de Tour du ALS

Jan Windey, inwoner van de Nieuwendijk, is meer dan 10 jaar directeur geweest van Cavent, de Hoeksche Waardse zorginstelling. Vanaf 1 juni zou hij van een welverdiend pensioen gaan genieten en gaan reizen.

Zou…. Door de ziekte PSMA ziet zijn toekomst er nu veel minder rooskleurig uit.

PSMA is een ziekte verwant aan ALS. De symptomen zijn vrijwel hetzelfde; geleidelijke uitval van alle spieren. Er is geen remedie of behandeling. Onderzoek naar deze ziekten is hard nodig en dat kost geld.

Inmiddels is bij Jan één been en al uitgevallen en het andere functioneert nog maar 60%. En toch, bij Jan Windey is het glas altijd half vol geweest in plaats van half leeg. Dus ook nu zit hij niet bij de pakken neer. Hij gaat deelnemen aan de Tour du ALS.

Zo’n 1500 deelnemers fietsen op 29 mei de Mont Ventoux op om geld bij elkaar te brengen voor onderzoek naar ALS en de daaraan verwante ziekten. Jan is één van hen, maar hij doet dat niet alleen. Samen met Daniël van der Heiden, Charlotte & Theo Tieman, Marijke Windey vormen ze team MeeWindey. Jan gaat samen op de duofietstandem met Daniel de berg op. Samen willen ze € 6.000,- bij elkaar brengen met deze prestatie.

Help Jan Windey en zijn team hun doel te bereiken en doneer via de site van Tour de ALS https://www.tourduals.nl/team/meewindey . Help om meer onderzoek naar ALS en PSMA mogelijk te maken.Deel dit bericht met je vrienden!