logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Informatiebijeenkomsten over werken met autisme'
29mrt

Informatiebijeenkomsten over werken met autisme

Op woensdag 3 april 2019 organiseert HW werkt! in het gemeentehuis in Oud-Beijerland een informatiemiddag en -avond over werken met autisme.

De onderwerpen onderwijs en arbeid na de middelbare school op vmbo-, mbo-, hbo- en wo-niveau staan deze dag centraal. De (inloop)bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden.

Tijdens de bijeenkomsten wordt er informatie uitgewisseld over wat er nodig is om van werk en autisme een succes te maken. De bijeenkomsten vinden plaats in het gemeentehuis in Oud-Beijerland (Willem van Vlietstraat 6) van 13.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 22.00 uur.

Programma van de informatiemiddag en -avond

  • Presentatie 'Hoe werkt autisme?!'    van 14.00-15.00 uur en van 19.30-20.30 uur (Een dag op het werk van iemand met autisme)
  • Indicatie(aanvraag) garantiebaan/beschut werk  van 15.30-16.00 uur en van 21.00-21.30 uur
  • Voorlichting op het gebied van onderwijs en arbeid  Doorlopend tussen 13.00-17.00 uur en 19.00-22.00 uur
  • Persoonlijk in gesprek met ervaringsdeskundigen Doorlopend tussen 13.00-17.00 uur en 19.00-22.00 uur

Autismeweek 2019

De bijeenkomst wordt – niet toevallig – georganiseerd in de landelijke Autismeweek 2019 van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). Het thema van de Autismeweek 2019 is ‘Autisme werkt!’.

Werknemers met autisme zorgen voor diversiteit in een bedrijf, een belangrijke grondstof voor innovatie. Veel mensen met autisme beschikken over positieve eigenschappen, zoals oog voor detail, eerlijkheid, loyaliteit en het vermogen om systemen te analyseren. Ook hebben zij vaak waardevolle ‘speciale interesses’, onderwerpen waar zij álles van weten.

Daarnaast is een divers werknemersbestand een uiting van ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’. En dat is steeds vaker één van de selectiecriteria voor aanbestedende partijen.

HW werkt!

‘HW werkt!’ is onderdeel van gemeente Hoeksche Waard en ondersteunt mensen om aan de slag te gaan. Het is een werkleerbedrijf waar mensen zich ontwikkelen, werkervaring opdoen en werknemersvaardigheden leren. Daarnaast is HW werkt! een werkbedrijf voor de mensen die aangewezen zijn op aangepast werk.

Ten slotte maken de accountmanagers van HW werkt! de match tussen werkgevers en werkzoekenden met een bijstandsuitkering en/of een arbeidsbeperking.Deel dit bericht met je vrienden!