logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Panorama Nederland te zien in Hoeksche Waard'
29mrt

Panorama Nederland te zien in Hoeksche Waard

Tot en met 1 april 2019 is het Panorama Nederland op bezoek in de Hoeksche Waard. Iedereen kan de 360 graden verbeelding van de toekomst van Nederland bezichtigen bij RoosRos Architecten in Oud-Beijerland. Met het Panorama schetst het College van Rijksadviseurs een toekomstperspectief voor de ruimtelijke inrichting van Nederland.

Panorama Nederland is op tournee door Nederland

Panorama Nederland is een publicatie, maar ook een fysiek panorama. Het is een 360 graden verbeelding op ooghoogte waarin bezoekers zelf een kijkje kunnen nemen in de toekomst.  Samen met De Maatschappij Hoeksche Waard en RoosRos  Architecten zorgde gemeente Hoeksche Waard ervoor dat het Panorama Nederland in de Hoeksche Waard te bezichtigen is. 

Tot en met 1 april is het panorama op werkdagen tijdens kantooruren te bezichtigen bij RoosRos Architecten in Oud-Beijerland. Een speciaal ontwikkelde app, beschikbaar in de Google Play Store en App store, geeft toelichting op het panorama.

Ook groepen (bijvoorbeeld klassen) zijn welkom het panorama te bezoeken, zij worden verzocht vooraf contact op te nemen met RoosRos.

Nederland staat voor een aantal complexe vraagstukken

De klimaatverandering, de vergrijzende samenleving, de overstap naar hernieuwbare energie, het nijpende tekort aan woningen en de verduurzaming van de landbouw. Stuk voor stuk opgaven waarvan we allemaal de gevolgen gaan ervaren. Zowel in ons landschap als in onze levensstijl.

Het College van Rijksadviseurs schetst met Panorama Nederland een optimistisch en aantrekkelijk toekomstbeeld. Een Nederland dat voor iedereen uiterst herkenbaar blijft, maar dat toch op allerlei terreinen fundamenteel anders werkt.

Het Panorama geeft input voor de Omgevingsvisie

Het College van Rijksadviseurs is een onafhankelijk adviescollege dat het kabinet gevraagd en ongevraagd adviseert over ruimtelijke kwaliteit. Met het Panorama Nederland geeft het college een ruimtelijke verbeelding van hoe Nederland in de optiek van de Rijksadviseurs de komende decennia kan veranderen. Dit afgezet tegen de achtergrond van de klimaatadaptatie, de transitie van de landbouw, de grote woningbouwopgave en de energietransitie.

Met het panorama geven de Rijksadviseurs input aan de Nationale Omgevingsvisie en de invoering van de Omgevingswet.Deel dit bericht met je vrienden!