logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gastlessen tijdens Week van het geld'
22mrt 2019

Gastlessen tijdens Week van het geld

Op verschillende basisscholen in de Hoeksche Waard krijgen kinderen van 25 t/m 29 maart leuke en leerzame gastlessen over goed omgaan met zakgeld en spaargeld.

De gastdocenten zijn werkzaam bij gemeente Hoeksche Waard, HW Wonen, Dienst Gezondheid & Jeugd, Humanitas, Welzijn Hoeksche Waard en Rabobank Het Haringvliet.

Binnen het thema ‘Ben jij een held met je geld?’ worden tijdens de Week van het geld in heel Nederland gastlessen en workshops in de klas georganiseerd om kinderen op een leuke manier te leren omgaan met geld. Dit gebeurt op initiatief van het ministerie van Financiën.

Jong geleerd, oud gedaan

Tijdens de gastlessen gaan kinderen aan de slag met onderwerpen zoals de waarde van geld, veilig betalen, sparen en verantwoord met geld omgaan.

Wethouder Huibert Steen: “Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd om later de juiste keuzes te maken.  Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen, vooral omdat kinderen er hun hele verdere leven profijt van hebben.”

Hulp bij (het voorkomen van) schulden

De gastlessen zijn een van de voorlichtingsacties in de Hoeksche Waard om schulden te voorkomen.

Mensen met geldvragen kunnen in de Hoeksche Waard terecht bij gemeente Hoeksche Waard, HW Wonen, Dienst Gezondheid & Jeugd, Humanitas, Welzijn Hoeksche Waard en Rabobank Het Haringvliet.

Kijk voor meer informatie op www.voorhetzelfdegeld.org



Deel dit bericht met je vrienden!