logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Tweelingzussen Nobel krijgen lintje'
22mrt 2019

Tweelingzussen Nobel krijgen lintje

Woensdag 20 maart 2019 kregen de tweelingzussen mevrouw M.E. Hazelbag-Nobel en mevrouw M. Ton-Nobel (67 jaar) uit Mijnsheerenland een koninklijke onderscheiding. Beide dames werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Deze tussentijdse uitreiking door burgemeester Peter van der Velden vond plaats omdat ze beiden 40 jaar lid/vrijwilliger zijn. De onderscheidingen werden uitgereikt in De Pastorije in Mijnsheerenland.

Identieke loopbanen

De zussen zijn niet alleen een tweeling, maar ze hebben beiden ook nog eens exact dezelfde staat van dienst, zowel qua werk als vrijwilligerswerk. Beiden hebben gewerkt bij Aafje Thuiszorg Dordrecht en verrichten al 40 jaar vrijwilligerswerk voor de EHBO, afdeling  Mijnsheerenland/Westmaas en het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Hoeksche Waard.

EHBO, afdeling Mijnsheerenland/Westmaas

Beide dames zijn vanaf 1979 tot heden vrijwilliger bij de EHBO, afdeling Mijnsheerenland/Westmaas. Als vrijwilliger zijn ze actief als EHBO’er bij evenementen en doceren ze jeugd-EHBO op obs De Boomgaard in Mijnsheerenland. Het enige verschil tussen hen beiden is dat mevrouw Hazelbag van 1985 tot 1998 secretaris  van de EHBO-vereniging was en mevrouw Ton penningmeester.

Nederlandse Rode Kruis, afdeling Hoeksche Waard

Ook zijn de tweelingzussen vanaf 1983 vrijwilliger bij het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Hoeksche Waard. Zo waren ze:

  • helper bij de Rode Kruis Colonne;
  • instructeur bij het Jeugd Rode Kruis;
  • lid van de Staf Hulpverlening;
  • lid van het Geneeskundig Peloton;
  • instructeur bij EHBO-cursussen.

Verder ondersteunen ze sinds 1999 als vrijwilliger vakanties aan boord van de MS Henry Dunant en in vakantiehotels.



Deel dit bericht met je vrienden!