logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Expositie 4000 jaar Hoeksche Waard langer te zien'
08mrt 2019

Expositie 4000 jaar Hoeksche Waard langer te zien

Het vijftigjarig jubileum van Museum Hoeksche Waard werd vorig jaar maart ingeluid met de jubileumexpositie, waarin 4000 jaar geschiedenis van de Hoeksche Waard voorbij komt in woord, beeld en geluid. Gezien de belangstelling voor deze expositie, wordt de einddatum verplaatst van zondag 17 maart naar zondag 5 mei 2019.

Het jubileum vormde een mooie inspiratiebron voor een lang gekoesterde wens, namelijk het ontwikkelen van de Canon van de Hoeksche Waard. Deze wordt evenals de Nederlandse Canon opgedeeld in 10 tijdvakken en 50 vensters. Elk Canonvenster biedt zicht op een gebeurtenis, een persoon of een ontwikkeling die belangrijk is geweest voor de Hoeksche Waard. De expositie is opgebouwd aan de hand van deze canonvensters.

Het afgelopen jaar stond bol van evenementen, zoals College Tours, lezingen en een heus Geschiedenis Festival. Vele bezoekers hebben inmiddels genoten van de levendige verhalen, mooie foto’s en onverwachte zaken, die toch echt allemaal hebben plaatsgevonden in de Hoeksche Waard of zelfs een link hebben naar de Nationale geschiedenis.

Kom snel langs voordat de expositie ‘4000 jaar Hoeksche Waard’ alweer plaatsmaakt voor de volgende tentoonstelling. Van 18 mei tot en met 6 oktober toont Museum Hoeksche Waard een overzicht van het werk van Henk Kuizenga (Warffum 1933) in boerderij Oost-Leeuwenstein. Henk Kuizenga werkte jarenlang in de Hoeksche Waard en had zijn atelier aan de Westdijk in Goidschalxoord.

Het museum is geopend van woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Entree bedraagt
€ 5,25 voor volwassenen en € 3,25 voor kinderen tot 12 jaar. Vrienden van het museum en houders van de Museumkaart of Rotterdam Pas betalen geen entree.Deel dit bericht met je vrienden!