logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Wielrenverenigingen slaan handen in elkaar'
20feb

Wielrenverenigingen slaan handen in elkaar

Wielrenverenigingen De Hoekse Renners (DHR) en Hoeksche Waards Dames Peloton (HWDP) gaan met elkaar een unieke samenwerking aan.

Samen hebben ze de handen ineen geslagen en vormen ze dit seizoen een locatie voor de Start2Bike cursus, een unicum voor de Hoeksche Waard.

Start2Bike is een initiatief van wielersportbond NTFU. Over het hele land hebben zij locaties om deelnemers kennis te laten maken met de technieken van het wielrennen. Sinds dit seizoen is er dus ook een startlocatie in de Hoeksche Waard.

Een Start2Bike cursus bestaat uit 4 trainingen en is toegankelijk voor iedere wielrenliefhebber. De cursus is in groepsverband onder begeleiding van professionele trainers. Wekelijks worden technieken als bochten rijden, fietsen in een groep, waarschuwingen en het rijden op de openbare weg getraind. Na 4 weken is iedere deelnemer klaar om aan het seizoen te beginnen.

DHR en HWDP zitten vol enthousiasme om met deze cursus het nieuwe seizoen in te rijden. Uitkijkend naar een zonnig voorjaar en enthousiaste deelnemers, kan het begin van het seizoen niet snel genoeg starten.

Heb je interesse of zoek je meer informatie? Check dan www.start2bike.nl.

Voor meer informatie over de verenigingen: www.hwdamespeloton.nl en www.hoekserenners.nlDeel dit bericht met je vrienden!