logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Zo kun je eenvoudig energie besparen'
15feb 2019

Zo kun je eenvoudig energie besparen

Nu dat in 2019 (bijna) alles duurder wordt, is het belangrijk om de vaste lasten zo laag mogelijk te houden. En de energierekening is voor de meeste Nederlanders natuurlijk één van de grootste kostenposten. Maar hoe kun je er nu voor zorgen dat je zoveel mogelijk energie bespaart, zonder hier al te veel moeite voor te hoeven doen? Je leest het hier.

1. Doe de energieleverancier check

Heb jij je contract de laatste tijd nog nagekeken en vergeleken? Hoewel het natuurlijk fijn is om zo lang mogelijk bij dezelfde energieleverancier te blijven, kan het zomaar eens zo zijn dat je ergens anders inmiddels een stuk goedkoper uit bent. Kijk dus even goed naar de kostenberekening op jouw contract, en vergelijk dit met andere energieleveranciers. Het zou je zomaar een paar honderd euro per jaar kunnen besparen.

2. Installeer zonnepanelen

De installatie van zonnepanelen is even een flinke investering, maar het levert je de komende jaren gegarandeerd het gewenste rendement op. De panelen wekken na zo’n zeven tot tien jaar genoeg energie op om de rest van je tijd in het huis geen energiekosten te hoeven betalen. En dat is de investering meer dan waard: voor nu, en voor de toekomst! Heb je het budget voor aanschaf niet tot je beschikking? Kijk dan even bij je energieleverancier. Zo heeft bijvoorbeeld energieleverancier Vattenfall de mogelijkheid om deze panelen te huren. Betaal jij een maandelijks huurbedrag, krijg je jouw stroom zo goed als gratis, en zijn ze na de huurtermijn helemaal van jou.

3. Laat je isolatie verbeteren

Zeker in de koudere maanden staat de verwarming natuurlijk regelmatig aan. Maar je kan de hele dag blijven stoken wanneer je isolatie niet goed geregeld is. Zeker wanneer je in een oudere woning woont of nog nooit iets aan de isolatie hebt gedaan, is dit de investering meer dan waard. Het houdt je lekker warm tijdens de koude maanden, lekker fris tijdens de warme maanden én zorgt ervoor dat je minder energie verbruikt.

4. Lage temperatuur verwarming

Hoewel veel huizen nog gebruik maken van radiatoren, zijn er steeds meer energiezuinige verwarming mogelijkheden op de markt. Lage temperatuur verwarming zoals vloerverwarming of muurverwarming verbruikt bijvoorbeeld flink wat minder energie, en geeft je woning net zoveel warmte. In tegenstelling tot de dure radiatoren zou je de lage temperatuur verwarming gerust de hele dag aan kunnen laten staan. Maar de kans is groot dat dit niet eens nodig is!Deel dit bericht met je vrienden!