logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Nationale voorleesdagen in de bibliotheek'
09jan 2019

Nationale voorleesdagen in de bibliotheek

Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat de Bibliotheek Hoeksche Waard in het teken van voorlezen aan kinderen tot en met zes jaar. Hierbij is de hoofdrol weggelegd voor het boek ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers. Dit boek is uitgeroepen tot Prentenboek van het jaar 2019.

Honderden schoolkinderen worden tijdens de Nationale Voorleesdagen (23 januari t/m 2 februari) feestelijk onthaald in de Bibliotheek Hoeksche Waard. Zij worden op verschillende leuk aangeklede plekjes in de Bibliotheek voorgelezen. Verder heeft elke vestiging een feestelijk hoekje ingericht, waar allerlei voorleesboeken en prentenboeken worden uitgelicht.

Om de Nationale Voorleesdagen te vieren kunnen kinderen tot en met zes jaar van 23 januari t/m 23 februari gratis lid worden van de Bibliotheek Hoeksche Waard. Daarbij krijgen ze ook nog een reuzelief vingerpoppetje cadeau: de kat uit het prentenboek van het jaar, ‘Een huis voor Harry’.

Poppenkastvoorstelling ‘Een huis voor Harry’

Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen heeft de Bibliotheek Hoeksche Waard Poppentheater Madelief uitgenodigd om een voorstelling te komen spelen. 'Een huis voor Harry' is prentenboek van het jaar 2019.

Poppentheater Madelief heeft een leuke poppenkastvoorstelling bij dit prentenboek gemaakt, voor kinderen van 2 t/m 7 jaar. Een leuke, muzikale poppenkastvoorstelling, met een knipoog naar het prentenboek van het jaar.

De voorstelling is op woensdagochtend 23 januari van 10.30 tot 11.00 uur in de Bibliotheek Numansdorp. Toegang: € 2,00 per persoon, dit tarief geldt voor zowel volwassenen als kinderen. Aanmelden kan via www.debhw.nl of bij de balie in de Bibliotheek.

Voorlezen en knutselen

Ook organiseert de Bibliotheek een heerlijk voorlees- en knutseluurtje. Een medewerker leest voor uit het prentenboek van het jaar 'Een huis voor Harry'. Daarna kun je gezellig met je kindje knutselen.

De activiteit is op woensdag 30 januari van 10.00 tot 11.00 uur in de Bibliotheek Numansdorp en Oud-Beijerland Centrum. Het voorlees- en knutseluurtje is voor kinderen van 0 t/m 4 jaar.

Meedoen kost € 2,00 voor 1 kindje en 1 begeleider. Aanmelden kan via www.debhw.nl of bij de balie in de Bibliotheek.Deel dit bericht met je vrienden!